Başkan Kasap duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti:‘’Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen, ayrıca mübarek Ramazan ayının da bir müjdecisi olan Berat gecesi; inananlara, kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve Yüce Yaratıcının sonsuz rahmet ve merhametine iltica etmeleri gerektiğini hatırlatan mübarek bir gecedir.

Berat’ın özünde günahlardan arınma, Yüce Allah’ın rahmetine ulaşma ve bağışlanma vardır. İlahi rahmet ve mağfiret bu gecede doruk noktasına ulaşır. Peygamber Efendimiz’e (s.a.v) ümmetine şefaat hakkının bu gecede verileceği bildirilmiştir. Berat Kandili; günahların affolunması, nefsin esaretinin sona ermesi, Rahmet’i Rahman ile kuşatılma gecesidir. Cenabı Allah’ın biz kullarına; ”Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim!” diye buyurduğu bu mübarek gecede Rabbim cümlemizi hazinesinden rızıklanan kullarından eylesin!

İnanıyorum ki, bu kandil gecesi, insanımızın gönlünde bu yönde bir meşale tutuşturacak, manevi değerlerimizin ve insani hasletlerimizin hatırlanmasına vesile olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslam âleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyor ve bu vesile ile tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Dualarda ve gönüllerde buluşmak dileğiyle selamlar, sevgiler.’’