Rize Merkez, Yeniköy Mahallesi Tevfik İleri Meydanı 7/A karşısında bulunan çınar ağacının tamamen çürümesi nedeniyle can-mal güvenliği açısından tehlike oluşturduğu vatandaşlarımız tarafından Belediyemize iletilmiştir. Bu nedenle Rize Belediyesi-Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü/ Rize Orman İşletme Müdürlüğüne ve Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurarak belirtilen koordinattaki ağacın incelenmesi ve tescilli anıt ağaç envanterinde olup olmadığına dair bir rapor talep edilmiştir. Belediyemize verilen rapora göre; çınar ağacının gövde ve öz odununda 3/2’lik kısmının gövde boyunca tamamen çürüdüğü, ağacın yere dönük olduğu ve dolmuş durakları üzerine devrilme olasılığının bulunduğu belirtilerek kesilmesinde bir sakınca olmadığı hususu vurgulanmıştır.


Bu rapor doğrultusunda Belediyemiz ekipleri 23.09.2018 tarihinde ilgili ağacı can ve mal kaybını engellemek amacı ile kesmiştir. Aşağıdaki eklerde görüleceği gibi tüm yasal izinler alınmış ve konu ile ilgili yasal süreç sonuna kadar izlenmiştir.
Bu kesme işlemi sonrası sosyal medya üzerinden Belediyemize dönük bir kasıtlı linç kampanyası başlatılmıştır. Vatandaşının güvenliğine dönük yapılan bu çalışma üzerinden oluşturulan algı malzemesi devreye sokulmuş ve Belediyemiz çevre düşmanı ilan edilmiştir. Oysa Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap’ın üzerinde en yoğun durduğu konu çevrenin ve yeşilin korunması ve geliştirilmesidir. 


Aslında daha önceden Sayın Başkanımıza ve Belediyemize yapılanlar ile şimdi yapılan algı çalışması birbirine benzemektedir. Konu Rize olunca belirli bir kesimin gözleri kör, kulakları duymaz olmaktadır. Yapılmayan ve söylenmeyen söz ve davranışlar üzerinden uzun süren yıpratma kampanyaları kurgulanmakta ve genelde Rize Belediyesi özelde ise Belediye Başkanı Prof.Dr.Reşat Kasap hedef alınmaktadır. Rize belediyesinin yaptığı tüm çalışmalar, bayındırlık hizmetleri, alt yapı çalışmaları görmezden gelinip sürekli manipülasyon ve kara propaganda araçları devreye sokulmaktadır. Tamamen vatandaşımızın korunmasına dönük olarak yasal prosedürler çerçevesinde yapılan bu çalışmayı da çarpıtmak son maharetleri olmuştur.
Bundan sonra güzel Rize’miz hakkında en ufak haksız iddia ve söylemlere karşı tepkilerimizi daha da ağırlaştıracağız. Son olarak güzel Rize’mize ve Belediyemize dönük yapılan bu karalamayı reddeder, yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.