Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 2014 yılından bu yana yaptıkları anlaşmalar ve denetimler sayesinde şehirde yeşil etiketli asansör sayısında 3,5 kat artış olduğunu belirtti.

Türk Standartları Enstitüsü Trabzon Belgelendirme Müdürü Tamer Karabay, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette yıllık periyodik kontroller için her iki kurum arasında iki yıllık anlaşma imzalandı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Türk Standartları Enstitüsü'yle yaptığımız anlaşmalar neticesinde şehirdeki yeşil etiketli asansör sayısında yaklaşık olarak 3,5 kat artış sağladık. Şehrimizdeki bütün asansörlerin yeşil etiket seviyesine getirilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Ziyaretin sonunda TSE Trabzon Belgelendirme Müdürü Karabay tarafından Başkan Kasap’a Sultan II. Bayezid tarafından 1502 senesinde yürürlüğe konulan dünyanın bu günkü manada ilk standardı sayılan Kanunname-i İhtisab-ı Bursa kaynağı hediye edildi.

ASANSÖRLERDEKİ RENKLİ ETİKETLER NE ANLAMA GELİYOR ?

Yeşil bilgi etiketi olan asansör kusursuz, mavi bilgi etiketi olan hafif kusurlu, sarı bilgi etiketi olan kusurlu, kırmızı bilgi etiketi olan asansör ise güvensiz olarak tanımlanıyor.

Kırmızı etiket ile etiketlendirilen ve bina sorumlusunca periyodik kontrolüne izin verilmeyen asansörler, 5393 sayılı Belediyeler kanunun 15. Maddesinin 1. Fıkrasının ‘s’ bendine ve Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliğinin 21. Maddesinin 6. ve 7. fıkrasına göre can ve mal güvenliğini korumak için kullanım dışı bırakılıyor.