Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, mahalle muhtarlarının sorunlarının daha yakından takip edilmesi ve çözüme kavuşturulması için Rize Belediyesi ek hizmet binasında oluşturulan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nü muhtarlarımızla düzenlediği istişare toplantısıyla hizmete açtı.

Mahalle Muhtarlarıyla yapmış olduğu toplantıda Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda oluşturulduğunu ve artık aktif halde yeni yerinde görevini en güzel şekilde icra edeceğini ifade eden Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, ilgili Müdürlüğün hizmetlerin yürütülmesi aşamasında diğer birimlerle diyalog ve iş takibi noktasında etkin rol oynayacağına vurgu yaptı.

Belediye Başkanı Kasap, “Oluşturmuş olduğumuz bu birimin asıl amacı, değerli muhtarlarımızın birim birim dolaşması yerine şahsımdan sonra muhatap olabilecekleri ve sorunlarının ilgili birimlere iletilmesi ve sonuçlarının takibi konusunda etkili olmasıdır. Bu yönde atmış olduğumuz adımda Rize Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü mahallelerimizinde yapılan ve yapılacak olan işlerin daima takibinde olacaktır. Böylece işlerin hızlı ilerleyişini kurumsal bir disiplin içerisinde yürütmüş olacağız. Tabi ki muhtarlarımız tercih ettiklerinde şahsıma ve diğer müdürlerimize yine istedikleri anda ulaşabilecekler. Belediye bünyemize kazandırmış olduğumuz Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz halkımıza hayırlı olsun diyor, bundan sonraki süreçte başarılı çalışmalara imza atılacağına inanıyorum” dedi.

Toplantıda Mahalle Muhtarlarının sorunlarını dinleyen Başkan Kasap, sorunları ilgili teknik ekibine not aldırarak takip edilmesini ve imkanlar çerçevesinde eksikliklerin giderilmesi talimatını verdi.

Rize Belediyesi ek hizmet binasında gerçekleşen toplantıya, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Sakal, Rize Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Kaya ve merkez mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda, “Rize Belediyesi tarafından oluşturulan Muhtarlık İşleri Müdürlüğünü memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Sakal ve Rize Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Kaya, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Toplantı sonrası Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, beraberindeki muhtarlarla birlikte Müdürlük Ofisine giderek burada bugüne kadar yapılan çalışmaların raporlarını inceledi ve birim çalışanlarına bundan sonraki süreçte işleyişle ilgili bilgiler aktardı.