Kale Sosyal Tesisleri'nde açıklamalarda bulunan ve belediye hizmetlerini sosyal ve kültürel faaliyetler, alt yapı çalışmaları ile '10 numara' adı verilen mega projeler olarak sınıflandırdıklarını ifade eden Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, hükümetin ve belediyenin gelecekte Rize için ortaya koyacağını havaalanı, lojistik üs ve turizm yatırımları gibi projelere katkı vermeleri için toplumun hazır olmasını istedi.

“45 MİLYON LİRA TUTARINDA ALT YAPI ÇALIŞMASI YAPTIK”

2015 yılında 45 milyon dolayında alt yapı yatırımları yaptıklarını belirten Kasap, “Gelirimizin yarısı personele, diğer yarısı yatırımlara gidiyor. Belediyemizin borcu var. Ancak yapılan işlerin bir karşılığı varsa bu borç bizim için önemli değil. Ancak eski açılan davalardan gelen 7 milyon lira tutarında bir ödeme yükümüz var. Bunlar ekstra bir borç oluyor. Yapacağımız birçok çalışmada ister istemez borç yapacağız. Belediyemizin imkanları elbette sınırlı. Nüfusa göre bütçe tahsis ediliyor. Alt yapıda en fazla su şebekesinde sıkıntılar yaşanıyor. Yılda 3 bin su arızası şikayeti alıyoruz. Rize’nin suya ihtiyacı olmadığı halde su kesintileri yapıyoruz. Vatandaşımızın bu yöndeki tepkilerinde haklılar. Şebekeyi yenilemek için 30 milyon liralık bir AB projesi hazırladık. Bu projeye 10 milyon lira daha ilave proje ekledik. 2017 yılında su şebekesi yenileme çalışmasına başlamayı hedefliyoruz” dedi.

“ESTETİĞE ÖNEM VERİYORUZ”

Rize denilince akla gelebilecek bir görüntü ve duruş ile şehrin hissedilmesini istediklerini ifade eden Kasap sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehrin estetiğine büyük önem veriyoruz. İlk günden itibaren şehrimizde başlattığımız bazı rötuşları daha kapsamlı estetik çalışmalara dönüştürdük. Şehre ruh veren estetiktir. Şehrin görüntüsü ayrı bir kültürdür. Kasaba görüntüsü olan bir şehirde yaşıyorduk. Yaptığımız estetik çalışmalarla kentimizi büyükşehir görünümü olan bir şehre dönüştürmeye çalışıyoruz. Şehrin ışıklandırılmasına büyük önem veriyoruz. Gece şehrin içerisinde insanların cıvıl cıvıl olmasını istiyoruz. Şehrin estetiğini göz önüne alarak sokak yenileme, ışıklandırma şehir merkezinde bulunan üst geçitlerde aydınlatma çalışmalarımız sürecek.”

TELEFERİK PROJESİNDE SONA GELİNDİ

Rize’nin çaydan sonra turizm ve lojistik şehri olmaya aday olduğunu vurgulayan Başkan Kasap, turizme katkı sağlaması amacıyla hazırlanan teleferik projesinde sona geldiklerini hatırlattı. Kasap, "Kamulaştırma için yargı sürecinin sonucunu bekliyoruz. 5 dönümlük arazide anlaşmazlık sonucu mahkeme süreci yaşandı. Bu sonuçlandıktan sonra yap işlet, devret modeli ile bunun yapımı planlanıyor. Turizme ve ulaşıma büyük katkı sağlayacak. Isırlık Parkı projesinde çalışma başladı. Yaz sonuna kadar belli bir mesafe alınır. Rize sıcağından bunalan hemşerilerimiz oraya çıkıp serinleyecek. Teleferik projesinin bir ayağını Isırlık Tabiat parkına bağlamayı hedefliyoruz” diyerek açıklamalarını noktaladı.