Rize Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap “Kurban Bayramı” münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkanımız mesajında şu ifadeleri kullandı:

‘‘Millet olarak bizleri birbirimize yakınlaştıran, sevgi ve kardeşlik bağlarımızı güçlendiren bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayram günleri, milletimizin bir arada huzur ve barış içinde yaşama duygularının tazelendiği günlerdir. Bu günler, birlik ve beraberliğin pekişmesine, milletçe el ele dirlik ve düzenimizin devam etmesine vesiledir.

Bayramlar; iyiliklerin, güzelliklerin paylaşıldığı, kin ve nefret gibi kötü duyguların köreltildiği; milletimizin mayası olan yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin yaşandığı günlerdir. Yoksulun, yetimin, düşkünün korunup kollandığı, kırgınlıkların yerini sevgi ve barışın aldığı güzel günlerdir. Ülke olarak bayramların anlamını, güzelliğini ve değerini, sadece bayram günleriyle sınırlı tutmayarak, yaşamımızın her anında devam ettirmemizi diliyorum.

Bu vesile ile bütün İslam âleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ederken, Allah katında kurbanlarımızın makbul olmasını diler ve bayramın getirdiği kardeşlik ve dayanışma ruhu ile tüm dünyanın barış, huzur ve esenlik içinde yaşamasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim.’’