“Ramazan Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap, şu ifadeleri kullandı:

“Ramazan, bizlere bir kez daha kardeş olduğumuzu, milletçe kader birliği yaptığımızı hatırlattı. Komşularımızla, dostlarımızla, akrabalarımızla en önemlisi İslam coğrafyasındaki kardeşlerimizle ekmeğimizi bölüştük, soframızı paylaştık, birbirimizle sıkı bir dayanışma içinde olduk.

Ramazan boyunca millet olarak bir ve beraber olmanın, aynı manevi atmosferi solumanın huzurunu, bereketini yaşadık.

Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir.

Bayrama buruk giren yetimleri, öksüzleri, şehit evlatlarını unutmayalım; onları sevindirmeyi, başlarını okşamayı, bayram sevincimizi onlarla paylaşmayı ihmal etmeyelim. Her daim bir olalım, iri olalım, diri olalım.

Bu duygu ve düşünceler içinde, en kalbi duygularımla bayramınızı tebrik ederim. Bayramın tüm hanelere, tüm ocaklara, tüm gönüllere; ülkemize, İslam dünyasına ve insanlığa huzur, saadet, selamet getirmesini temenni ediyorum. Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpüyorum. Allah her daim yar ve yardımcımız olsun.”