Mübarek Ramazan ayının son günlerini idrak ederken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesine hemşehrilerimle birlikte ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyorum.

Kadir Gecesi, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’in nazil olduğu ve Kuran-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı kılındığı bildirilen bir gecedir. Kadir gecesi sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu ve mübarek bir gecedir. Kulun Allah'a (c.c.) yakın olduğu gecelerin en önemlisidir. İslam âlemi için büyük önem taşıyan ve nimetlerinin bol olduğu Kadir Gecesi, insanoğlu için bir fırsat gecesidir. Bu geceyi hep beraber ihya edelim, dualarda buluşalım.

Tutulan oruçlarla, yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Rahmet ve mağfiretin sağanak halinde indiği Kadir Gecesini, faziletine inanarak idrak ettiğimiz takdirde kurtuluşumuza vesile olacaktır.

Bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin, ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyaya sevgi ve barışın tesis edilmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, milletçe kara günlerin geride kaldığı, ak günlerin yurdumuza hakim olduğu bir geleceği Cenab-ı Allah’tan diliyoruz. Kadir gecesi bütün İslam âlemi ve milletimiz için hayırlara vesile olsun. Sağlık, huzur ve barışın daim olması dileğiyle

saygılar, sevgiler…