Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımlamış olduğu tebrik mesajında:

“Mevlid Kandili ya da Veladet Kandili, İslam dininin peygamberi Muhammet bin Abdullah’ın doğum gecesi ve aynı zamanda Hicrî Rebiülevvel ayının 12’nci gecesidir. Resulullah Efendimiz(s.a.v) bu gece kâinata teşrif etmişlerdir. Bu itibarla bu ayın 12’nci gecesi Hicri senenin de ilk kandilidir.

Bu gece, kâinata rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerin 1446’ncı sene-i devriyesini idrak etmekteyiz. Bizleri o mübarek ve yüce Peygamber’e ümmet olma şerefine ulaştırdığı için Allah’a ne kadar hamd etsek azdır. Bu gece edilecek duaların, kılınacak namazların, akıtılacak gözyaşlarının; ülkemiz, milletimiz, bölgemiz, tüm İslâm âlemi ve insanlığın huzuruna vesile olmasını niyaz ediyorum.

Mevlid Kandili vesilesi ile şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, milletçe kara günlerin geride kaldığı, ak günlerin yurdumuza hâkim olduğu bir geleceği Cenab-ı Allah’tan diliyoruz. Rabbim aramızdaki muhabbeti, dostluğu, barışı muhafaza etsin, daha da bereketlendirsin.” İfadelerine yer verdi.