Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Türkiye Belediyeler Birliği ve Akdeniz Belediyeler Birliği İşbirliğinde 7. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı ve Yerel Yönetimler Sempozyum programına katıldı. Rize Belediyesi bu yılkı toplantılara özel davetli olarak katıldı.

1500’e yakın Belediye Başkanının katılımıyla gerçekleşen fuara Fas, Kosova, Makedonya, Irak, İran, Kırgızistan, Kıbrıs, Azerbaycan, Umman, Filistin, Lübnan, Karadağ, Ukrayna, Arnavutluk, Cezayir, Ürdün, Suudi Arabistan, Çin ve Kuveyt’ ten delegeler katıldı. 7. City Expo Fuarı’na 25.000 ziyaretçi gelmesi bekleniyor.

Açılış konuşmaları ve Kurdela kesimi ile Şehircilik temasına farklı bir boyut kazandıran City Expo Fuarına Milletvekilleri,Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen,Türkiye’den ve dünyadan belediye başkanları, belediye projeleri ve belediye ekipmanları tedarikçi firmaları Fuar alanı gezisinde buluştu.

Düzenlenen Yerel Yönetimler Sempozyum toplantısı nın konusu İnovasyon ( Yenilik) üzerine ağırlıklı olarak gerçekleştirildi. Rize Belediyesi olarak da İnovasyon merkezinin kurulacağını söyleyen ve toplantıyı değerlendiren Başkan Kasap, Toplantının son derece güzel geçtiğini söyledi. Başkan Kasap, “ Türkiye’de ve Uluslar arası çapta belediyelere proje, şehir mobilyaları ve hizmet üreten firmalarla buluşma imkanı bulduk. Belediyelerin çok geniş bir faaliyet alanı var ve buradaki firmalar her türlü hizmeti belediyeler için üretiyor. Bu bakımdan fuar, ticari ilişkilerin firmalar ve belediyeler arasında gelişmesi yönünden çok iyi imkanlar sağlıyor” dedi.