Rize Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, kış aylarında yerleşim alanlarının köklü sorunlarını çözen Perde ve Taş duvar hizmetleri yol genişletme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Paşakuyu, Dereüstü ve Engindere mahallelerinde çalışmaların 980 metrelik bölümü kısmi olarak tamamlandı.

Rize Belediyesi, kış aylarında vatandaşların evlerine rahat ve güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlamak adına başta dağ yamaçlarında olmak üzere ağır kış şartlarının yaşandığı mahallelerdeki bozulan yol ve merdivenleri yeniliyor.

Coğrafi yapısı nedeniyle ulaşımın sıkıntılı olduğu; Paşakuyu 2 nolu cami sokak, Dere üstü mahallesi cami caddesi ve Engindere mahallesi Mehtap sokak yamaçlarında yaşayan vatandaşların kış aylarında ulaşım konusunda sorun yaşamaması için hizmet veren Rize Belediyesi, mahallelerde yürüttüğü merdiven bakım ve yenileme, perde beton yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Eğimli arazilerde meydana gelebilecek kaymaları önlemek için taş duvar ve perde duvar gibi çalışmalar kısmi olarak tamamlandı. İhtiyaç durumuna göre bölgedeki çalışmalar mahalle ve sokaklarda devam edecek.