Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Google Başkan Yardımcısı Yonca Dervişoğlu’nun Dedesi Merhum Belediye Başkanı Ekrem Orhon’un 35. Ölüm yıldönümü vesilesi ile anma programımızda yaptığı konuşmada; söz verdiği Rize Belediyesi ve Google’in Ortaklaşa gerçekleştireceği dijital eğitimin 10 Kasım da başlayacağını söyledi.

Belediye Başkanı Kasap, “Dijital teknolojiler son yıllarda yaşanan gelişmeler ile çok hızlı bir şekilde günlük hayatın ve iş yaşamının ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Google Başkan Yardımcısı Yonca Dervişoğlu hanımefendiye çok teşekkür ediyorum yaptığımız bu ortak çalışmadan ötürü. İnternet ve dijital teknolojiler insan yaşamını etkisi altına almıştır. Hayatın her alanında etkisini daha fazla hissettiren dijital teknolojilerden uzak kalmak artık mümkün değildir. Bu eğitimle inşallah yaşamın her alanını yeniden şekillendirecek katılımcılarımız. Hızlı ekonomik büyüme yarışında küresel anlamda bir adım öne çıkabilmelerinde de yeni adımlar atmış olacaklar" ifadelerini kullandı.

Google Başkan Yardımcısı Yonca Dervişoğlu Dedesi Merhum Belediye Başkanı Ekrem Orhon’un 35. Ölüm yıldönümü vesilesi ile anma programında söz vermişti. Dervişoğlu, yaptığı konuşmada ; 12 yıldır google da çalıştığını, Avrupa , Orta doğu ve Afrika nın kendisine bağlı olduğunu söyledi. “İnsanlarda dijital beceri olmadığından o boşluklar doldurulamıyor. Dedemin büyük düşün demesi aslında sadece burada değil dünyada benim bir değişikliğe gitmem gerektiğini düşündürttü. Ve bugün dünyada Amerikasın dan Japonyasından her yerden Afrika ya 6 milyon insanı bu dijital becerilerde eğitmeye devam ediyoruz. Ve çok zorluklarla oldu bu. Bu hizmeti Belediye aracılığıyla Rize ye de sunacağız şu an üniversite de okuyan okumayan iş arayan öğrencilere işkur la beraber iş kurmalarına yardım edeceğiz. Beni en çok eğlendiren şey bu uygulamayla Rize nin güzelliğini tüm dünyaya tanıtacağız. Tabi turizm geliştikçe Rize nin ekonomisine de fayda sağlayacak” diye konuşmuştu.