Rize’yi etkisi altına alan kar yağışında şehir merkezine bağlı yüksek mahallelerde kar kalınlığı 60 cm’yi buldu. Rize Belediyesi ekipleri, vatandaşların ulaşımda sorun yaşamamaları için aralıksız olarak yol açma çalışmalarına devam ediyor.
Rize Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yollarda ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmaları aralıksız olarak devam etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Araştırma Hastanesi yolu ve Rize Diyaliz Merkezi yolunda bekletilen iş makineleri de sürekli olarak kar temizleme çalışmalarını gerçekleştirdi. Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise Araştırma Hastanesi yokuşu önünde kontrol noktası kurarak kar lastiği olmayan araçların geçişine izin vermedi.



Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, belediye ekiplerinin çalışmalarını aralıksız olarak devam edeceğini belirterek, araçlarında kar lastiği bulunmayan vatandaşların yola çıkmamalarını ve mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmalarını söyledi.

Başkan Kasap, kardan kapanan yolları açma çalışmalarına acil hasta olan bölgelere öncelik verdiklerini, belediye binasında bulunan görüntüleme merkezi sayesinde iş makinelerinin uydu üzerinden takiplerini yaptıklarını ve hastane ve diyaliz merkezi yolunda ise sürekli olarak iş makinesi beklettiklerini ifade etti.