Memişağa Parkı’nda bulunan satış büfesinde açılış kurdelesini kesen Başkan Kasap, tezgah başına da geçerek vatandaşlara ekmek satışı yaptı.

Başkan Kasap törende yapmış olduğu konuşmada, “Belediyecilik anlayışımızı ortaya koyarken sosyal ve insan odaklı belediyecilik yapısını ön plana çıkaracağımızı söylemiştik. Hizmetlerimizi de bu doğrultuda yapmanın gayreti içerisinde olduk. Bu çalışmalarımızın bir çoğunu 2 yıl içerisinde ortaya koyduk. Bunlardan bir tanesi de Halk Ekmek uygulamasıdır” dedi.


8 AYRI NOKTADA 80 KURUŞA EKMEK

Başkan Kasap, “Halkımızın kaliteli ve ucuz hizmetten faydalanmasını sağlamak, hem de piyasanın yapısını da bir taraftan denetleyen bir bakış açısıyla hizmetimizi ortaya koyduk. Şehrimizin imkanlarını ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, 8 ayrı noktada halk ekmek büfelerini oluşturarak gramajı aynı olmak kaydıyla ekmeği, 80 kuruşa satmak kararı aldık. Ramazan ayında da pideyi en az yüzde 30 daha ucuza satmanın gayreti içerisinde olacağız.” dedi.


‘BASTON EKMEK’ RİZE’NİN MARKA EKMEĞİ OLACAK

Başkan Kasap, “Rize’mizde marka olarak ortaya koyma gayreti içerisinde olduğumuz baston ekmeğini bundan sonraki süreç içerisinde ön plana çıkaracağız. Yöremizin ürünlerinden olan simit ve kaynana lokumu gibi ürünleri de vatandaşlarımıza sunmanın mutluluğunu yaşayacağız” diye konuştu.

Açılış töreninde Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar da katıldı.

Halk Ekmek satış ofisleri Rize şehir merkezinde Memişağa Parkı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi karşısı, Taşlıdere Mahallesi, Hamidiye Mahallesi, Tedaş Karşısı, Tophane Mahallesi, Dosma Yüksekokul önü ve Yeniköy Mahallesi olmak üzere 8 ayrı nokta bulunuyor.


BAŞKAN KASAP, PROJELERİN SON DURUMUNU DA DEĞERLENDİRDİ

Rize Belediye Başkanı Kasap, Halk Ekmek büfelerinin açılışında yapmış olduğu konuşmada “10 Numara Projeler” in son durumunu da değerlendirdi.

10 Numara Projelerin çalışmalarının başladığını belirten Başkan Kasap, “Salarha Tüneli’nin şu anda inşaatı devam ediyor. Güney Kuzey Buluşması projemizde ise Pehlivantaşı’nda tünel çalışmaları devam ediyor. Burada 250 metrelik ilk tünelin delgi işlemleri tamamlandı. Isırlık Parkı’nda ise inşaat başladı ve devam ediyor. Son olarak inşaatının başlama aşamasına geldiğimiz Cumhuriyet Meydanı projemiz için bize katkıda bulanacak Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle ruhsatı paylaştık. Şu anda sağlık ocağı olarak bilinen binanın içerisinin taşınmasını ve yıkımını bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bir fiil takibinde olan Sahil projemiz olarak adlandırdığımız projemizde ise bizi engelleyen hiçbir nokta kalmamıştır. Sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla vakıf kurma çalışmaları devam etmektedir. O da tamamlandığında öncelikle cami ve daha sonra külliye ve çevresindeki inşaatlara devam edeceğiz” dedi.