Rize Belediyesi, Ulaşım Ana Planı kapsamında başlayan çalışmalar neticesinde Gazi Üniversitesi ortaklığı ile “ Rize Kenti Ulaşım Ana Planı Ortak Hizmet Projesi’ne “ devam ediliyor. Şu anda çalışmaların Birinci Safhası olan “Mevcut Bilgilerin Toplanması ve Değerlendirilmesi tamamlanmış olup, İkinci Safhasi olan “Yeni Bilgilerin Toplanması (anketler, etütler ve değerlendirme sonuç raporu)” aşamasına geçilmiştir.

Yeni bilgilerin toplanmasını amaçlayan ikinci aşama hane halkı, anketleri gerçekleştirilecektir. Ulaşım ana planlarının en önemli veri kaynağı olan ve vatandaşların günlük ulaşım davranışları hakkında bilgi toplayan hane halkı anketleri, 46 mahalle 1200 hanede yapılacaktır. Anketler, 15 Mart 2017 tarihinde başlayacak olup, 1 ay süresince devam edecektir. Toplamda, 4200 kişi ile evlerde yüz yüze görüşülmesi planlanmaktadır.

Yapılacak bu anket ve etütler sonuncunda elde edilecek bilimsel veriler ile Rize’nin ulaşım sorunlarına acil ve etkili çözümler üretilmesi ve geleceğin ulaşım sistemlerinin planlanması hedeflenmektedir. Anketörlerimizin evlerine konuk olacağı vatandaşlardan, bu konuda çalışacak Belediye personellerine yardımcı olmaları rica olunur.