Sahil dolgu alanı Yakamoz Restoranda Rize Belediyesi Çay ve Yaz Sporları Festivali kapsamında düzenlenen yarışmanın Jüriliğini Özgür Demirel, Emre İnanır ve Sunay Karataş yaptı.

Yarışmaya Jüri olarak davet edilen Uluslararası şeflerden birisi olan Danilo Zanna bir gün önce geçirmiş olduğu kazada yaralandığı için yarışmaya katılamadı.

Festivale katılmayı çok istediğini ancak sağlık sorunu nedeniyle katılamadığı için çok üzgün olduğunu göndermiş olduğu video görüntüsü ile dile getiren Danilo Zanna, Böyle bir festivale davet edildiği için Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a teşekkürlerini sunduğunu, Rizelileri çok sevdiğini, Rize halkının festival havasında güzel günler geçirmesini ve başka bir programda mutlaka ilimizde olacağını dile getirdi.

Yöresel Yemek yarışmasına bay ve bayan yarışmacılar katılırken, yarışmacılar Çorba, Ana yemek ve tatlı olarak üç ayrı kategoride yarıştılar. Karadeniz yöresine ait birbirinden leziz yemekleri Jüri üyelerine servis eden yarışmacılar oldukça heyecanlı anlar yaşadılar.
Yapmış oldukları yemeklerin yapılış tarifini yapmış oldukları sunum ile seyircilere aktaran yarışmacılar böyle bir organizasyonu ilimizde düzenleyen Rize Belediyesine teşekkür ettiler.

Üç ayrı kategoride yapılan yarışmada kendilerine servis edilen yemeklerden tadan Jüri üyeleri vermiş oldukları puanlarla izleyiciler huzurunda dereceye girenleri belirlediler.

Yöresel yemek yarışması sonunda dereceye giren isimler ise şöyle sıralandı;

Çorba Kategorisinde: 1. Nur Seda Yılmaz, 2. Halime Kart, 3. Kemal Çınar
Ana Yemek Kategorisinde: 1. Hüseyin Yılmazer, 2. Hayriye Çolak, 3. Cennetiye Tatoğlu
Tatlı Kategorisinde: 1. Binnaz Tatoğlu, 2. Filiz Güngör, 3. Gönül Ergat
Yöresel yemek yarışmasında 1.’ye beşi bir yerde, 2.’ye yarım altın, 3.’ye çeyrek altın ve tüm yarışmacılara katılım belgeleri Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya tarafından takdim edildi.

Hediye takdimi sırasında kısa bir selamlama konuşması yapan Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya, “Rize Belediyesi 8. Çay ve Yaz Sporları Festivali kapsamında düzenlenen Yöresel yemek yarışmasına ve diğer etkinliklere katılan tüm vatandaşlara göstermiş oldukları ilgi alakadan ötürü teşekkür ederek, bu gibi etkinliklere Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın destekleriyle devam edeceğiz. Ayrıca bu organizasyonda bizlere katkı sağlayan tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.