Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın başlatmış olduğu Rize Ulaşım Master Planı için yapılan anketlerle, Rize şehir merkezi toplu ulaşımındaki yolcu talepleri, toplu ulaşım taşıtlarının kapasiteleri karşılaştırılarak; güzergah, yolculuk hızı, konforu, güvenliği ve taşıt büyüklüklerinin yolcu sayısına göre yeterlilik durumu sayısal verilerle analiz edildi.
Başkan Kasap’ın makamında gerçekleştirilen ilerleme toplantısına projeyi yürüten Gazi Üniversitesi Kent içi Ulaşım Teknolojileri Erişilebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi yetkilileri katıldı.
Şehrin büyümesine ve gelişmesine paralel olarak artacak olan toplu ulaşım kullanımında, var olan ve ileriki süreçlerde oluşabilecek sorunların önüne geçmek için bilgilerin toplandığı çalışmada toplu ulaşıma dair edinilen analizler müzakere edildi.

VATANDAŞLARIN YOLCULUK TALEPLERİ İNCELENİYOR
Rize şehir merkezinde başlatılan anket çalışmaları neticesinde vatandaşların yolculuk talepleri ve var olan toplu ulaşım taşıtlarının kapasiteleri karşılaştırıldı. Elde edilen rakamların alınabilecek tedbirler ve düzenlemelerde yol gösterici olması hedefleniyor.

GÜZERGÂHTAN YOLCU SAYISINA KADAR HER ŞEY İNCELENDİ
Sahada çalışma yapan ekipler tarafından kullanımda olan toplu taşıma güzergâhlarının güvenliği ve konforu, buna bağlı olarak ulaşımın hızı kayıt altına alındı.
Taşıtların büyüklükleri ve güzergâhlarında bulunan yolcu sayıları belirlenerek kabul görmüş genel rakamlara göre değerlendirildi.

İNCELEMELER AİLE BİREYLERİNİN ULAŞIM ALIŞKANLIKLARINA KADAR İNİYOR
Rize şehir merkezinde bulunan vatandaşların hangi ulaşım aracını tercih ettiği, hangi saatlerde sıklıkla kullandığı araştırılacak. Mahallelerin ayrı ayrı inceleneceği çalışmada hane halkının yolculuk alışkanlıklarının tamamının tespit edilmesi amaçlanıyor.

Çalışmalardan elde edilen veriler ışığında hazırlanacak olan Rize Ulaşım Master Planı, nüfus artışına bağlı olarak oluşan trafik problemlerinin kalıcı çözümlerinde yol gösterici nitelik oluşturacak.