U14 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe maçları için geçtiğimiz Perşembe günü Belediye binası önünden Başkan Reşat Kasap’ın da katıldığı uğurlama töreniyle Gümüşhane’ye giden Rize Belediyespor U14 ekibi, turnuvada 3’te 3 yaparak Karadeniz Bölge Şampiyonu oldu ve adını Türkiye Şampiyonasında yer alacak 20 takım arasına yazdırdı.

13-15 Mayıs tarihleri arasında Gümüşhane’de düzenlenen 1. Kademe maçlarında Tütünspor (Trabzon), Grup Özel İdare (Bayburt) ve Demirspor (Ordu) ile eşleşen Rize Belediyespor U14 ekibi, Trabzon Tütünspor ile oynadığı ilk maçı 2-0, Ordu Demirspor ile oynadığı ikinci maçı 4-0 ve Bayburt Grup İl Özel İdare ile oynadığı son maçı 5-1 kazanarak turnuvayı kayıpsız tamamladı ve 1. Kademe Bölge Şampiyonu oldu.


Final maçının ardından bir açıklama yapan Kulüp Başkanı Mustafa Köroğlu: “Bu sezon Rize U14 Liginde oynadığı 16 maçı ve Play-Off Liginde oynadığı 2 maçı namağlup tamamlayarak U14 Rize Şampiyonu olan Rize Belediyespor U14 ekibi, oynadığı 18 maçta toplamda 109 gol atmış ve kalesinde 9 gol görmüştü. Gümüşhane’de de 3’te 3 yaparak sezonu namağlup tamamlama başarısı gösteren Rize Belediyespor U14 ekibi, 20 takımın katılacağı U14 Türkiye Şampiyonası 2. Kademe maçlarına çıkacak. 4 il merkezinde yapılacak müsabakaların yer ve tarihleri önümüzdeki günlerde belli olacak” dedi.