Geçen Cuma gecesi FTÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen darbeyi Allah-ü telanın yardımı ve başta başkomutanımızın, başbakanımızın sağlam imanı ve güçlü iradesiyle alçak cuntacılarının başlatmış oldukları bu vahim korkunç kalkışmanın ardından, cep telefonuyla milletine ulaşan başkomutanımızdan almış olduğumuz mesajla kendimi eşimle birlikte, Ak Parti Rize İl Binasının önünde buldum.

Benim gibi binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla evlerinden fırlamış, bir anda kendimizi Atatürk caddesindeki Ak Parti Rize İl binasının önünde bulmuştuk. İl Başkanı Muhammed Avcı kardeşimiz gayet sakın, asıl ve kararlı bir duruşla hiç bir provokasyona meydan vermeden, “Cumhurbaşkanımızın, hükûmetimizin, halkımızın, devletimizin, milli iradenin ve demokrasimizin yanında yer alma nöbetimiz başlamış bulunmaktır” diye seslendi. Bir anda caddeyi dolduran binlerce kişiyle birlikte İl Başkanı Avcı, Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap, Çaykur Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu ve birçok STK Başkanıyla Cumhuriyet meydanına hareket ettiler. Burada sabahlayarak hep birlikte sabah namazını eda ettiler. Rize İl Müftüsü muhterem İsmail Yalçın’ın, Allah-ü teladan vatanın ve milletin birliğinin ve bütünlüğünün hâkim olmasının dilediği dua ve tekbirleriyle gün ışığı doğmuş oldu.

İşte o geceden bu zaman kadar, Rize halkı tam kadro ülkesinin ve reisinin emri doğrultusunda demokrasi nöbetini büyük bir kardeşlik, sevgi, saygı ve dayanışma içerisinde sürdürüyor. Her akşam ve gecesinde, ninesiyle, dedesiyle, annesiyle, babasıyla, ablasıyla, abisiyle, kızıyla, erkeğiyle, genciyle, çocuğuyla, Rize Milletvekillerimiz Hasan Karal, Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak, İktidar Partisinin Rize İl Başkanı, Merkez İlçe Başkanı ve yönetim kurulları, Rize ve İlçelerinde, Yine Rize ilimizdeki diğer siyası partilerin il ve ilçe başkanları, STK Başkanları, Muhtarlarımız, Vakıf, Dernek, Hayır Kurumları, Sendikalarımız, çeşitli kamu ve özel kuruluşlarda görevli işçi ve memurlarımız, sporcularımız, halkımızla beraber, hep birlikte hemşerimiz başkomutan Sayın Erdoğan’ın milletimize hitaben açıklamış olduğu kararlar ve seslenişler doğrultusunda, Cumhuriyet meydanında her akşam sabaha kadar devam eden demokrasi nöbetimizdeki insan sayısı her geçen akşam daha da artarak devam etmektedir.

Türk Devletinin ve Milletinin düşmanları bu hainlerin, bu azizi milletin paralarıyla satın almış olan, tankları, uçakları, topları, tüfekleri, silahları bu ülkenizin gerçek sahiplerine çevirdiler. Ama bu kahraman milletin evlatları o hain geçede kendilerine çevrilen, atılan ve yakılan bombalara, silahlara, mermilere, tanklara ve toplara karşı canlarını vererek şehit ve gazi oldular. Bu büyük bir vatan savunmasıydı. İşte Rize halkıda, top yekûn bu savunmanın merkezindeydi. Allah’tan Rize’de FTÖ’nün bu hain, kalleş, namusuz cuntacı darbe girişimine ilimiz ve ilçelimizde çok az sayıda şüphelinin bulunması halkımızın bu terör örgütüne güvenmediği ve yüz vermediğini göstermiştir.

Malum yapının vatanımıza kasteden bu darbe girişimi neticesinde, her akşam Rize Cumhuriyet meydanını dolduran binlerce vatan kahramanı nöbetçileri, her akşam ve sabahına kadar sıcak içecek, soğuk içecek, yiyecek ve çeşitli ikramlarda bulunan, Rize’mizin, ülke ve bölge ekonomimizin göz bebeği, lokomotifi olan, ÇAYKUR’umuza millet olarak minnettarız. Çaykur Genel Müdürü Sn. İmdat Sütlüoğlu’nun yaptırmış olduğu iki katlı yeni ÇAYKUR gezici tanıtım, reklam ve ikram tırının bu görevinin dışında vatan savunması için ne kadar önem arz ettiği bu süreçte görülmüştür. Cumhuriyet meydanında konuşlandırılan ÇAYKUR tırından milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkma nöbetinde 24 saat boyunca, “Çaylar Bizden ”ÇAYKUR’un sloganıyla sıcak çay, su ve zaman, zaman çeşitli yemek ikramı hizmeti verilmektedir. Çaykur tırında kurulu bulunan dev TV ekranından, Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın ve devlet yetkililerin bu süreçle ilgili yaşanan gelişmeleri milletimize ve Dünya’ya kamuoyuna yönelik açıklamaları ve haberleri anında canlı yayınla izleme imkânı verilmektedir. Hemen her akşam Çaykur Genel Müdür Sn. Sütlüoğlu ekibiyle birlikte demokrasi nöbetinde meydanda bulunan binlerce hemşerisine, Çaykur tırından zaman, zaman, eski bir bakan, eski bir milletvekili, iki dönem belediye başkanlığı yapmış bir siyasetçi olarak darbeleri görmüş, Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’ın dava ve siyaset arkadaşı olarak yaşadıklarını, birlik ve dayanışmanın ortaya çıkarmış olduğu demokrasi zaferinin önemine vurgu yapmaktadır.

Devlete ayaklanma başlatan hain darbe teşebbüsünün başlatıldığı andan itibaren, Rize demokrasi meydanında halkına günlerdir hizmet veren ve demokrasimizin simgesi haline gelen Çaykur tırından, Rize’de görev yapan görsel ve yazılı basın mensupları, Çaykur tırının ikinci katından ulusal kanallara canlı yayınla bağlanmakta, onlarca basın mensubu günlerdi ÇAYKUR tırının üzerinden yapmış oldukları haberlerini, anında televizyon ve gazetelerine aktarmaktadırlar.

Vatan savunması için Türkiye’nin bütün genelinde olduğu gibi, Rize’mizde günlerdir ÇAYKUR’un yanı sıra, Rize Belediyemiz, Rize Ticaret Borsamız, Rize Ticaret Sanayi Odası, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Gençlik Merkezi, Beşir Derneği Rize Şubesi, Öz Gıda İş Rize Sendikası, Kızılay Rize Şubesi, Dergâh Pastahaneleri gibi onlarca özel kurum ve kuruluşlarımız, hayırsever iş adamlarımız, esnaflarımız, her akşama bu meydanda sabaha kadar demokrasi nöbetini tutan insanlarımıza, gönüllü olarak yemek ikramı, sıcak ve soğuk içecek çeşitleri, meyve ve sağlık hizmetleri vermektedirler. Hepsini tebrik ediyorum. Bu büyük badireyi işte bu dayanışma ve yardımlaşma ruhuyla hamdolsun atlatmış olduk. Allah ülkemize dünya var olduğu müddetçe bir daha böyle bir hainlik yaşatmasın. Kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimize şifa dualarımla minnetle anıyorum. Ailelerine büyük sabırlar diliyorum. İnşallah hep birlikte ülkemiz normale dönecek ve ülkemiz ve milletimizle birlikte, Allah’ın izni ve inayetiyle daha güçlü günleri yaşamaya başlayacağız.