İl Merkezi ve ilçelerde Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler uyuşturucu madde ticareti yapan ve torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarının yakalanması, uyuşturucu madde kullanılmasının engellenmesi, uyuşturucu suç organizasyonlarının deşifre edilmesine ve önüne geçilmesine yönelik olarak operasyonlarını artırdı.

Yapılan olduğu operasyonel çalışmalar neticesinde; uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen sokak satıcısı 5 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli şahısların yapılan üst aramasında; alüminyum folyoya sarılı vaziyette fişek olarak tabir edilen ve satışa hazır vaziyette 19,68 gr. toplamda ise 35,73 gr. esrar maddesi ve 22 adet ecstasy ele geçirildi.

Gözaltına alınan V.D., Y.K., E.K., S.M. ve G.K. isimli şahıslar uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Böylece son iki hafta içerisinde yakalanarak illegal faaliyetlerine son verilen 11 uyuşturucu satıcısı Rize sokaklarından temizlendi.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü’ndan yapılan açıklamada suç ve suçlularla olan mücadelemiz etkin ve kararlılıkla devam edecektir denildi