İl Merkezi ve İlçelerde Emniyet Müdürlüğüm Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin Uyuşturucu madde ticareti yapan torbacı tabir edilen sokak satıcılarının yakalanması, uyuşturucu madde kullanılmasının engellenmesi, uyuşturucu suç organizasyonlarının deşifre edilmesine ve önüne geçilmesine yönelik olarak yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, 4 sokak satıcısı yakaladı. Şüpheli şahısların yapılan üst aramasında; 26 adet alüminyum folyoya sarılı vaziyette satışa hazır toplamda 55,49 gr. bonzai, 19 adet alüminyum folyoya sarılı vaziyette fişek olarak tabir edilen satışa hazır toplamda 57,7 gr. esrar maddesi ele geçirildi.

Görevliler tarafından gözaltına S.K., Ş.A., M.K., R.K., isimli şahıslar uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Ayrıca; il merkezi ve ilçelerde Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde;

6565 paket bandrolsüz gümrük kaçağı sigara,135 şişe kaçak içki,190 litre kaçak mazot,14 adet ruhsatsız tabanca ve 219 adet mermi ele geçirildi. Şüpheli şahıslara gerekli adli işlemler yapıldı.

Rize Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada daha güvenli bir Rize için suç ve suçlularla olan mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir denildi.