Güneysu’da 155 Polis İmdat Hattına yapılan ihbarla harekete geçen emniyet güçleri A.H.Y. isimli şahsın üst aramasında iç çamaşırına gizlenmiş vaziyette 52 adet ECSTASY hap ele geçirdi. A.H.Y. sevk edildiği adli makamca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Pazar ilçesinde ise İkiztepe mahallesinde uyuşturucu madde ticareti yapılacağı yönünde 155 Polis İmdat Hattına yapılan ihbarla harekete geçen ,42 plakalı bir araçtan inen şahsın 53 plakalı bir araca doğru giderek elinde bulunan kağıda sarılı bir şeyleri araç içerisinde bulunan kişilere verdiği tespit etti. Araç ve şahısları kontrol eden iki adet ruhsatsız tabanca, şarjörleri ve şarjörlere takılı vaziyette toplam 8 adet fişek ve toplamda 11 gr esrar maddesi ele geçirdi.

Olayla ilgili olarak her iki araçta bulunan H.A.,G.K.,Y.Ş., Y.E.K.O.K., Özbekistan vatandaşı D.M. ve Rusya pasaportuna sahip O.K. isimli şahıslar göz altına alındı.

Ayrıca yapılan kontrollerde Kalkandere’de 1 adet, Alipaşa uygulama noktasında 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Rize Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada suç ve suçlularla mücadelemiz etkin ve kararlı bir şekilde devam edecektir denildi