2016-2017 yılı Okul Spor Faaliyetleri kapsamında Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 21-30 Kasım 2016 tarihlerinde Ardeşen ve Yeni Şehir Spor Salonunda düzenlenen Okullar arası Gençler Basketbol İl Birinciliği müsabakaları sona erdi.

2016-2017 yılı Okul Spor Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Gençler Kız-Erkek Basketbol il birinciliği müsabakalarına 60’ı kız, 170 Erkek sporcu olmak üzere toplam 19 okul takımı katıldı.

Gençler kategorisinde yarışan Okul takımlarında kızlarda A.M.K. Anadolu Rize Lisesi birinci olurken, Pazar Atatürk Anadolu Lisesi ikinci, Güneysu Yavuz Selim And. Lisesi üçüncü ve Gülbahar Hatun Mes. Ve Tek. And. Lisesi dördüncü oldu.
Gençler kategorisinde yarışan Okul takımlarında Erkeklerde ise Güneysu Şehit Kemal Mutlu Fen Lisesi birinci olurken, Rize Anadolu Lisesi ikinci, Rize İ.M.K.B Mes. Ve Tek. And. Lisesi üçüncü, Çayeli A. Hamdi İshakoğlu Mes. Ve Tek. And. Lisesi dördüncü oldu.



Dereceye giren takımlara kupalarını Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK ve Okul Müdürleri takdim etti.

Birinci olan takımlar ileriki günlerde açıklanacak olan gurup müsabakalarında Rize ilini temsil etmeye hak kazandılar.