Sporun ve Sporcuların her alanda desteklenmesi gerektiğini ifade eden Milletvekili Hasan KARAL “ Hükümetimiz döneminde İlimize birçok spor yatırımı yapıldı.



AK Parti hükümetinin gerçekleştirdiği tesisleşme hamlesiyle birlikte cumhuriyet tarihinde yapılmayan rekor sayıdaki tesisi Rize’mize kazandırdık. Olimpik Yüzme Havuzumuz, Gençlik Merkezimiz, 3000 kişilik spor salonumuz ve Sporcu fabrikamız gibi projelerimizi ve bunun gibi birçok projemizi tamamladık. Yapılan bu yatırımlarla birlikte gençlerimiz spor faaliyetlerinin yanı sıra sanatsal sosyal ve kültürel faaliyetlerini de bir arada yürütebiliyor.



Bugünde bu mekânlarda spor faaliyetinde bulunan gençlerimizle bira arada bulunmaktan büyük bir mutluluk duymaktayız. Bizlerin gayreti ve çabası ileride Dünya şampiyonları yetiştirerek Rize’li gençlerimizin Ay yıldızlı Türk bayrağını dalgalandırmalarıdır” dedi.



Milletvekili KARAL, “Tesislerimizde birçok sporcu alt yapıdan yetişerek başarılı bir sporcu olmaya aday olacaklardır. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak onların sağlıklı bir birey olarak yetişmesi için kültürel, sanatsal ve sportif anlamda Rize güzel bir ivme kazandı.



Minik sporcularımız burada çok güzel bir faaliyetin içinde yer alıyor. Katılım oldukça yüksek ve bundan büyük bir mutluluk duyuyorum.” diye konuştu.



Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK yaptığı açıklamasında gençlerin ilkokuldan lise çağına kadar sporcu fabrikasını ve Gençlik Merkezinden ücretsiz bir şekilde yaralanabileceklerini dile getirdi. İl Müdürü ÇELİK “ Yapılan bu büyük yatırımlar için ilimiz de bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay KILIÇ’a, Valilerimize ve Milletvekillerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.