Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Öğrenci Topluluğu ve Rize Gençlik Merkezi işbirliği  İl Göç İdaresi destekleriyle Suriye’li Mülteci çocuklar “Yeryüzünün Çocukları” programında bir araya geldi.



Her ay düzenli bir şekilde, belirli bir tema ile gerçekleştirilmesi planlanan “Yeryüzünün Çocukları” projesi Suriye’den ülkemize gelen Mülteci çocukları kapsamaktadır. Proje kapsamında Kasım ayında çocuklarla tanışma etkinliği ve ailelerle psiko-sosyal uyum görüşmesi yapıldı.



Rize Gençlik Merkezi gönüllüleri ve  Genç yeryüzü Doktorları Topluluğu üyesi gençler çocuklarla yüz boyama etkinliği ile birbirleriyle tanışarak programa başladılar, sandalye kapmaca vb çeşitli oyunlarla devam eden programda  animasyon gösterimi  ve ikramlarla ara verildi daha sonra ise çocuklarla sohbet eden üniversite öğrencisi gençler onlardan kendilerini tanıtmalarını isteyince; Doktor, öğretmen ve mühendis olmak istediklerini ifade ettiler. Gençlerin tanışma ve etkinlik kısmı devam ederken aileler ise Gençlik Merkezi  Serenderinde İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Psikolog Esra Alemdaroğlu ile sohbet etti ve onları dinledi.



Proje hakkında konuşma yapan Genç Yeryüzü Doktorları Öğrenci Topluluk Başkanı Fatıma Betül BALIM; “Bu güzel etkinliğin ortaya çıkmasında bizlere hayalimizdekinden fazla imkanlar sunan başta Rize Gençlik Merkezi Müdürü Sayın Yasin Çakmakçı ve Gençlik Lideri sevgili  Meryem Börekçi olmak üzere tüm gençlik merkezi ailesine, İl Sosyal Etüt ve  Proje Müdürü değerli Esra Alemdaroğlu'na , başta sevgili Mürüvvet Serap Hut olmak üzere Rize İl Göç İdaresi'ne , Sks Başkanımız Sayın Mustafa Çakır'a ve etkinliğin asıl kahramanları olup çocukların mutlu olmasını sağlayan tüm arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. ‘Var mısınız  savaşın paramparça ettiği hayatları az da olsa anlamaya çalışmaya?’ diyerek çıktığımız bu yolda; mülteci kardeşlerimizden öğreneceğimiz çok şey olduğunu görmüş olduk.”



Etkinlik çocuklara küçük hediyeler verilerek ve hatıra fotoğrafı çektirilerek Aralık ayında görüşmek üzere sonlandırıldı.