Gençlik Merkezi’nde düzenlenen yarışmanın bölge finallerinin ilk gününde gençler arası bilgi yarışması yapıldı. Yarışmanın diğer günlerinde ise Türk Müziği, Bir Şiir Bir Nefes, Hayallerini Sahneye Taşı yarışmasıyla sona erdi.

Rize ekibi Türk Müziği yarışması Özgün müzik Kategorisinde Atmacalar gurubunda üçüncü, Bir Şiir Bir Nefes Yarışması 14-17 Yaş Kategorisinde Cüneyt IŞIK ‘’Hayat Nedir Anne’’ şiiriyle Grup ikincisi, Hayallerini sahneye Taşı (Tiyatro) La Sahne De Kiler ise üçüncülük alarak herkesin beğenisini topladılar.

18 ilden bir çok yarışmacının sahneye çıktığı platformda gençler hem yeteneklerini sergiledi hemde Rize ilimizi tanıma fırsatını yakaladı.

Rize Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı “Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Karadeniz bölge finalleri Tiyatro Yarışmasında gençlerimiz dereceye girerek ilimizi en şekilde temsil etmiştir. Katılan Gençlerimizin her biri aylardır emek vererek yarışmalara hazırlandılar. Gençlik Hizmetleri Genel Müdürümüz sn Emre TOPOĞLU yarışmanın başından son gününe kadar yarışmaları yakından takip ederek gençlerin yanında bulundu. Bir çok gencimiz Rize iline ilk defa gelerek kültürümüzü ve yöremizi tanıyarak gençlerimizle kardeşlik içerisinde 5 gün geçirdiler. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye çapında düzenlenen Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları'nın Rize ilimizde yapmak bizleri ayrı bir şekilde onurlandırmıştır. Gençlik ve Spor Bakanımız Sn Osman Aşkın BAK’a, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürümüz sn Emre TOPOĞLU’na, Sosyal Etkinlikler Daire Başkanımız sn Halil İbrahim DEMİR’e, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz sn Mustafa ÇELİK’e ve Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kültür Sanat Yarışmaları, Gençler Arası Şiir Okuma, Tiyatro, Türk Müziği ve Bilgi yarışmasında dereceye girmeye hak kazanan illerin Türkiye Finalleri Mayıs ayı içerisinde Ankara’da gerçekleştirilecek.