Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Rize Gençlik Merkezi, “Gelecek İçin Ar-Ge” projesi kapsamında Robotik Tasarım Kursu ve Kod Adı 2023 grubu öğrencileri TÜBİTAK Bilim gezisi ile ödüllendirildi. Rize Gençlik Merkezi İnovasyon Atölyesinin organizasyonuyla Kocaeli ve İstanbul’a giden öğrenciler, Kocaeli Bilim Merkezi, Gebze Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK MARTEK, Sanlab Simülasyon ve Rahmi Koç Müzesini ziyaret ederek, Türkiye’nin teknoloji alanındaki gelişmelerini yerinde görme fırsatı yakaladı.

GTÜ Teknoloji Transfer Ofisi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin destekleriyle gerçekleştirilen proje hakkında bilgi veren Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, projenin ana hedefinin teknolojinin hızlı geliştiği bir dönemde öğrencilerin gelişen teknolojiye ayak uydurmalarını sağlamak, kendilerini geliştirmelerine yardım etmek ve bunun sonunda ülkemize teknoloji alanda katkı sağlayacak genç beyinleri yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Robotik Tasarım ve Kodlama Eğitimleri Devam Edecek

Rize Gençlik Merkezinde Robotik Tasarım ve Kodlama Eğitimlerinin devam edeceğinin altını çizen Çelik; “Geleceğin dili, teknolojinin dili kodlamadır. Bizlerde gençlerimizin kodlamayı öğrenmesini istiyoruz. Bu düşüncelerle Kodlama eğitimlerini ortaokul seviyesine indirme gayreti içerisindeyiz. Gençlik merkezimizde Robotik Tasarım, Kodlama ve Android tabanlı mobil uygulama eğitimleri vermekteyiz. Kurslarımıza 01 Ocak 2003 - 31 Aralık 2006 doğumlu öğrenciler başvurabilirler.” dedi.