Tüm Türkiyede Çarşamba ve Perşembe günü 8. sınıfların gireceği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi sınavı için Rize Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş öğrenciler ve aileleri için bir mesaj yayınladı.

Durmuş'un mesajı şöyle:
 "Sevgili Öğrenciler;
Yarınlarımızın teminatı olan sevgili çocuklar, bu sınavları en güzel şekilde başaracağınıza canı gönülden inanıyorum. Ortak Sınavlar, Ortaöğretim için bir adımdır. Bu adım strese ve gerilime neden olmamalıdır.  Sizlerin sağlıklı, mutlu, madden ve manen donanımlı bireyler olarak yetişmeniz temel amacımızdır. Başarılarınızı sınava endeksli olarak görmüyor, aksine sınavların bunun bir parçası olduğunu düşünüyoruz. 

Değerli Veliler;
Çocuklarımız bizim yarınlarımızdır. Çocuklarımızın başarılı olmasında en büyük görev anne ve babalara düşmektedir. Öğrencilerin uzun çalışma maratonu sonunda yaşamlarını şekillendirmek için Ortak Sınavlarda başarılı olmaları en büyük dileğimizdir. 

Bu vesileyle öğrencilerimizi yetiştiren, onlara emek ve destek veren tüm öğretmenlerimiz ile ailelerine teşekkür ediyor, Ortak Sınavlara girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sınavlarda görev yapacak öğretmenlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederim."