2018/2019 eğitim öğretim yılının ilk zili ilkokul 1’nci, ortaokul 5’inci ve ortaöğretim 9’uncu Sınıf öğrencileri için bugün çaldı. Rize Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz İstiklal İlkokulu’nda 1’inci sınıfa başlayan öğrencileri ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un eğitim camiasına yeni katılan öğrenci ve velilere gönderdiği selamları ileterek sınıflarda öğrencilerle birlikte ilk heyecanı yaşayan velilerle sohbet eden Yılmaz; “Yeni bir eğitim yılının ilk gününde, Türkiye’nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli öğretmenlerimizle ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın heyecanı ve gururu içindeyiz. Okullar açılıyor, ilkokula birinci sınıfa başlayacak minikler ilk sosyal deneyimlerine hazırlanıyor. Okula başlayana kadar evin prensi ya da prensesi olup tüm ilgiyi üzerinde toplayan çocuklarımız; okullu olunca ilgiyi, sevgiyi paylaşmayı, grup bilincine varmayı, birlikte hareket etmeyi, beklemeyi, gerekli durumlarda sabretmeyi öğreniyorlar. Her zaman olduğu gibi öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştireceğimizden kuşkunuz olmasın. Çocuğunuz okulda bulunduğu süre içerisinde; gerekli olan bilgi, beceri, tutum ve alışkanlıkları, toplum içerisinde yaşayabilmesi için gerekli kuralları, bir üst öğrenim kurumuna hazırlık için gerekli donanıma sahip olmayı öğrenecektir. Sonuçta kendi kendine yeterli, ailesine ve topluma yararlı, yüksek karakterli bir insan olacaktır.” dedi.

Sınıf ziyaretlerinin ardından öğretmenler odasında diğer öğretmenlerle de sohbette bulunan Rize Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, ülkemizin geleceğinin inşasında kilit taşı olan eğitim kurumlarının yaşatılmasında öğretmenlerimize büyük görevler düştüğünü ve bu konuda kendilerine sonsuz güveni olduğunu belirterek başarılı bir eğitim yılı temennisinde bulundu.