Rize İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rize İktisadi Sosyal Çalışmalar ve Eğitim Derneği arasında "Okulumun Kardeş Camisi Projesi" protokolü imzalandı.

İl Müftülüğü'nde düzenlenen protokol imza törenine, İl Müftüsü İsmail Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz ve RİSEDER Derneği Başkanı Bülent Akbulut ve diğer davetliler katıldı.

Müftü Yalçın, burada yaptığı konuşmada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Rize İktisadi Sosyal Çalışmalar ve Eğitim Derneği arasında güzel bir protokol imzalandıklarını söyledi.

Rize'de cami merkezli 4-6 yaş kurslarının çok ilerleme kaydettiğini ifade eden Yalçın, "Talepler çok ama biz karşılayamıyoruz. Şu an 78 sınıfımız ve bin 60 öğrencimiz var. Bu çok büyük bir potansiyel. Rize halkının dini yönden çok güzel düşünceleri var." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Yılmaz ise, çok güzel bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Buna ihtiyacımız vardı. Bugün bunun mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah birlikte başaracağız. Bu memlekete hizmet için biz elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Bu bizim görevimiz. Bu çocuklarımızın hizmetkarıyız." diye konuştu.

RİSEDER Derneği Başkanı Akbulut da, "İlimizde bulunan tüm okul ve camiler arasında iletişim ve sevgi bağını güçlendirerek sosyal ve eğitsel çalışmalar yapılmasını amaçlamaktayız. Tamamıyla sevgi temelli bir eğitim anlayışına sahip olan 'Okulumun Kardeş Camisi Projesi' ile okullarla camiler arasında bir iletişim kuracaktır." ifadelerini kullandı.