Türkiye’nin önemli STK’larından olan MÜSİAD, ülkemizin ekonomik gelişimi başta olmak üzere yıllardır ülke genelinde iş dünyası ve iş insanları olarak başarılı çalışmalar ortaya koymaktadır.

Yıllardır izlediğim ve yazılı basından da takip ettiğim MÜSİAD’ın Türkiye genelinde yayılmış onlarca başarılı şubelerinden biriside, Rize MÜSİAD Şubesi olarak göze çarpmaktadır.

Rize Müsiad Şubesinin çalışkan Başkanı Sayın Recep TAYLAN ve Yönetim Kurulu yaklaşan yerel seçimler (Belediye Başkanlıkları) öncesi, Rize genelinde bulunan yüzlerce üyeleri üzerinden oldukça ciddi ve tatmin edici bir anket çalışmasıyla, yerel seçimler öncesi görüş ve önerilerini yüzdelerle ortaya çıkarmış oldu.

Rize Müsiad Şubesinde, Rize’de görev yapan yazılı ve görsel basını kahvaltılı bir basın toplantısında bir araya getiren Başkan TAYLAN, “Yerel seçimle öncesi Müsiad üyemiz ve Genç Müsiad üyelerimizle üzerinden gerçekleştirdiğimiz, çok detaylı ve oldukça kapsamlı anket kriterlerimiz şehrimizde bir hayli yankı oluşturdu. Bu çalışmamız basına yansıdıktan sonra şehrimiz halkı, esnafı ve iş dünyası şubemizin bu önemli çalışmasından dolayı bizlere teşekkürlerini iletiyorlar. Şehrimiz halkı başta olmak üzere, her sektörden ve her meslekten iş insanı, gençler, işçiler, memurlar, muhtarlar, siyasılar, sanayiciler, STK’lar, tüzel ve özel kurum, kuruluşlar gibi velhasıl bu güzel şehirde yaşayan herkes gelecek yerel seçimlerde, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettikleri gibi, şehrin halkıyla iç, içe olacak, çok çalışkan olacak, tevazu sahibi, şatafattan uzak duran ve halkın gönlünde karşılığı olan adaylar gibi kriterlerin hepsini içeren anket sonuçları ortaya çıkmıştır. Anketimizde üyelerimizin yaş durumu, 18-30-30-40-40-50 ve de 50-60 yaş aralığında bay ve bayanlardan oluşmuştur. Ankette üyelerimizin öğrenim durumu, lise, ön lisans, lisans ve lisansüstü kişilerden oluşmuştur. Üyelerimiz sırasıyla ankette şu soruları cevaplandırmışlardır. Şehrimizin belediye başkan yaş aralığı sizce nasıl olmalıdır? Anket sorusuna üyelerimizin %73’u 40-50 yaş olarak cevaplandırmış. Belediye Başkanı cinsiyetinde üyelerimizin yüzde, yüzü bay cevabını vermiştir. Belediye Başkanının Rize’de yetişmiş olması önemlimizdir? sorusuna üyelerimizin % 80’ı evet demiştir. Ankette yer alan 40 sorunun nasıl bir Belediye Başkanı profili yüzdeleri aşağıdaki gibidir.” şeklinde açıkladı.

Rize MÜSİAD Şubesi zamanlama ve içerik olarak ortaya koymuş olduğu isabetli önerilerle başarılı bir çalışmaya imza atmıştır. MÜSİAD Rize Şube Başkanı sn. Recep Taylan başta olmak üzere, anket çalışmasının sonuçlarını yüzdeleriyle sinevizyonla detaylı açıklayan, Müsiad YK Üyesi Yerel Yönetimler Komisyon Başkanı sn. Ecz. Talha Küçükvar, Müsiad YK Üyesi sn. Serkan Karavin ve Genç MÜSİAD Rize Şube Başkanı sn. Emre Soykan ile tüm MÜSİAD Yönetimini ve üyelerini bu çok lüzumlu anket çalışmalarından dolayı kutluyorum.

- - - - -