Rize’nin Kalkandere ilçesinde yapılan Organize Sanayi Bölgesi’ni Rize Ticaret ve Sanayi Odası heyeti ziyaret etti ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

550 dönümlük alanda yapılan Organize Sanayi Bölgesi’nde 24 fabrikanın yer alacak.

Faaliyete başlayan firmalar ve devam eden inşaatları gezen Rize Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Odası Meclis Başkanı Ömer Ofluoğlu ve RTSO heyetine Rize OSB Müdürü Hasan Günal bilgiler verdi. Günal talepte bulunan firmalara yer tahsislerinin yapıldığını ve firmaların inşaat çalışmalarını sürdürdüğünü, inşaatını tamamlayan firmalarında yavaş yavaş hizmetlerine başladığını söyledi.

Rize Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu” OSB, Ticaret Odamızın en büyük projelerinden biridir. Takriben 10 yılımızı aldı. Rize’de arsa arazi eksikliğinin büyük sıkıntılarını yaşadık. Burada yaklaşık 2800 insandan tabu aldık. Burası bu hale kolay gelmedi, ciddi bir emek var.

Bundan sonra buranın 2. Etap 3. Etap çalışmalarına başlayacağız. Rize-Mardin sevgi yolun güzergahında bulunan bu bölge, İyidere Lojistik Merkezi’nin açılması ile beraber Karadeniz Bölgesi’nin en stratejik noktası olacak. Çok önemli bir geçiş güzergahı. Burada imalat yapan firmalar lojistik merkez üzerinden Karadeniz’e, oradan güneye açılacak. 1,5 saat sonra doğuya güneydoğuya ulaşma imkanı var. ” Dedi.

Karma bir organize sanayi bölgesi oluştuğunu belirten Karamehmetoğlu” üreteceği yüksek katma değerin yanında çalıştıracağı personel sayılarını da göz önüne alarak burada firmalara imkan verdik. .” açıklamasında bulundu.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ömer Ofluoğlu OSB’de yaklaşık 1500 kişiye iş imkanı sağlanacağını belirterek,” bundan sonra sertifikasız insanların çalıştırması zorlaştırılıyor. İşe girmek isteyenlerin odamızda açılan sertifika kurslarını takip ederek, çalışmak istediği alanda sertifika sahibi olmaları önem arz etmektedir” dedi.

Rize Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösterecek firmalardan Vega Gıda ortaklarından Hasan Kopuz, Arifoğlu Reklam Ortaklarından Orhan Arifoğlu, Üçel Helva ortaklarından Muhammet Şimşek ve Seymenler kereste sahibi Muzaffer Sekban Rizeli firmalar olarak Rize’de hizmet etmek ve rize ekonomisine katkı sağlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, Rize OSB ile yolumuza daha emin adımlarla ilerleyeceğiz dediler.