Başkan Karafazlı Samsun-Sarp hızlı tren yolu eleştirilere yanıt verdi Başkan Karafazlı Samsun-Sarp hızlı tren yolu eleştirilere yanıt verdi

HABER:ARZU ERBAŞRize Özel İdaresi elektrik harcamalarını sıfırlamak için harekete geçti. GES kurmak üzere Gümüşhane’de arsa satın alındı. 62 dönümlük arsa için Milli Emlak ile takasa gidilerek Özel İdare üzerindeki mülklerin bir kısmı mahsup edildi. Gümüşhane Özel İdaresi ile yapılacak GES projesi ile bütçedeki elektrik ödemeleri sıfırlanacak.

İhsan Selim Baydaş
Rize Valisi ihsan Selim Baydaş GES projesinin detayları ile ilgili bilgiler vererek “Gümüşhane’de bir arazi aldık, 62 dönümlük bir arazi. İl Özel İdaremizin mülkleri üstünde bir takım resmi yapılar var. Milli emlakla takasa girdik. Gümüşhane’de 62 dönümlük bir yeri mülklerimizin bir kısmına mahsuben bize verdiler. Orada Gümüşhane özel idaresiyle ortak bir şekilde GES kurmak istiyoruz.  Biz bütün elektrik tüketimimizi bedavaya getirmiş olacağız. Bütçemizden elektriğe harcadığımız parayı sıfırlayacağız ve bir o kadar da gelir elde edeceğiz” dedi.