Yapılan açıklamada; Sürekli işçi kadrosunda çalıştırılacak olan personellerden 17 tanesi Güvenlik Görevlisi(Silahsız), 8 tanesi Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi, 20 tanesi Klinik Destek Elemanı, 7 tanesi Veri Girişi Kontrol İşlemi olmak üzere 52 kişi sürekli işçi alımı yapılacağı beirtilirken başvurular İş-Kur üzerinden yapılacak olup, alımlar ise Sağlık Bakanlığı tarafından kura usulü ve İl Sağlık Müdürlüğünce belirlenecek olan tarih, yer ve saatte sözlü sınav ile yapılacak.

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri kapsamında İŞKUR üzerinden 6.409 sürekli işçi alınacak.

Şartları uyan adaylar, başvurularını 31 Aralık 2018 – 04 Ocak 2019 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğüne – Hizmet Merkezine şahsen veya www.iskur.gov.tr adresinden yapmaları gerekmektedir.

Başvuru açıklama ve şartlarını, ilan edilen sürekli işçi kadrolarını ulaşmak isteyen vatandaşlarımız Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü sayfasındaki duyurular kısmından detaylı bilgilere ulaşabilmektedir.

https://yhgm.saglik.gov.tr/TR,50870/tc-saglik-bakanligi-tasra-teskilati-hizmet-birimlerinde-istihdam-edilmek-uzere-surekli-isci-alimi-ilani.html

BAŞVURU ŞARTLARI

Sürekli işçi kadrolarına başvuran adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir;

2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak.

18 yaşını tamamlamış olmak.

36 yaşından gün almamış olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak.

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.

İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapsamındaki taleplerde; a) Önlisans mezunları için; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS’ye girmiş olmak ve P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak. b) Lisans mezunları için; ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS’ye girmiş olmak ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak