Rize Ticaret Borsası(RTB) aylık olağan meclis toplantısında konuşan RTB Yönetim Kurulu Başkanı, Ulusal Çay Konseyi Başkan Yrd. Mehmet Erdoğan “meşakkatli bir çalışma sonucu borsamızın giriş katında oluşturduğumuz Çay İhtisas Borsası kurulumunu bitirdik, borsa sisteminde deneme çay satışları gerçekleştirdik, 2017 çay sezonunda Çay İhtisas Borsası’nı hizmete sunacağız. Çay kanunuyla birlikte Çay İhtisas Borsası çay sektörüne önemli bir katma değer kazandıracak” dedi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’la Borsada verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, “ Sayın Bakana toplantıda çay fabrikalarında doğal gaz kullanımıyla ilgili bilgi verdim. Ayrıca toplantı sonrasında özel görüşme gerçekleştirerek detaylı bilgi verdim. Sayın Bakanımız da bu konuya sıcak baktı. En kısa zamanda belirli bölgelerde doğal gaz kullanımı başlayacaktır” dedi.



Erdoğan konuşmasının sonunda, “İlimizin en önemli geçim kaynağı olan çay sektörünün gelişimi için önemli çalışmalara imza attık. Bu sene Çay İhtisas Borsası ve Çay Kanunuyla yeni çay sezonunun bereketli ve bol kazançlı geçmesini temenni ediyorum” dedi.