Rize Ticaret Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan, satış seansı öncesi, Çay İhtisas Borsası tadım salonunda satışa sunulacak çayların numuneleri hakkında bilgiler aktardı. Alıcılar tarafından test edilen numuneleri Vali Bektaş ve Belediye Başkanı Kasap’ta ilgiyle inceledi.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan davetlilere sunum yaparak çay borsasının önemini anlattı. Başkan Erdoğan, Türkiye’nin dünyada üretici ülkeler arasında 5. Sırada yer aldığını, yıllık kişi başına tüketim bakımından ise 1. Sırada yer aldığını söyledi. Türkiye’nin çay ihracat ve ithalat verilerini de açıklayan Başkan Erdoğan, Çay sektöründeki yapısal bozukluklar dünyayla rekabet edebilmemizi engellemektedir diye konuştu. Başkan Erdoğan, son söz olarak, Türk çayı geleceği olan bir sektördür. Dünya çay sektörüne entegre edemezsek gelişemez. Çay İhtisas borsası ile oluşan sistemle Türk çayını tarladan bardağa kontrol altına almış olacağız. Gayri resmi yollardan ülkemize giren kaçak çayı engellemiş olacağız. Tarladaki müstahsilimizin, sanayideki, pazarlamadaki çalışanın alın terini garanti altına almış oluyoruz dedi.

Konuşmaların ardından çay satışına geçildi. Borsaya gelen kuru çayların sanayici ile buluşması uygulamalı olarak gösterildi