Basın mensupları ile buluşan Riport Yönetim Kurulu Başkanı Asım Çillioğlu yeni dönemde güçlü bir kadro ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası için sorunları dinleyen, çözüm ve proje üreten RTSO için hep birlikte yönetim için adayım dedi. 

TİCARET VE SANAYİ ODALARI DAHA GÜÇLÜ OLMALI
Seçim çalışmalarına aylar önce start verdiğini ifade eden Asım Çillioğlu, Rize’ye hizmet için şehrine fayda sağlamak adına adaylığını açıkladığını söyleyerek; “Aylar önce bu fikri şehir tüccarımız esnafımız ile görüşerek bu kararı verdim. Türkiye ekonomisi son yıllarda önemli mesafeler kaydetti. Bizde bu dönemde ilimiz için katma değer üretebilmek, ilimiz tüccarına fayda sağlayabilmek adına ufkumuzu ve vizyonumuzu ortaya koyuyoruz. Ticaret ve Sanayi odaları kat kat daha güçlü olmalıdır. Şehrin en önemli sivil toplum örgütlerinden biridir” diye konuştu. 

METAL YORGUNLUK VAR DEĞİŞİM ŞART
Rize Ticaret ve Sanayi odasında belli bir yapının hakim olduğunu vurgulayan Çillioğlu, “Maalesef mevcut yönetimde daim olan arkadaşlar var. Yeni bir fikir yeni bir proje yok. Toplumu harekete geçirecek topluma fayda sağlayacak bir düşünce yok. Mevcut arkadaşlarında metal yorgunluğu yaşadığını söyleyebiliriz. Son bakanlar kuruluna bakılınca da bu metal yorgunluk yüzünden değişimler yaşandı. Rize Ticaret ve Sanayi Odasında da artık değişim gerekiyor. Bu yüzden tüm hazırlıklarımı ve projelerimi ortaya koyarak aday olduğumu ilan ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

AMAÇ RİZE’YE HİZMET ETMEK
Türkiye’de Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesi adaylığını açıklayan ismin kendisi olduğunu belirten Çillioğlu, “Seçimlerin tam tarihi belli değil. Takvimin açıklanması ardından ekibimiz ile sahaya çıkarak tek tek ticaret sanayi esnafımızı ziyaret edip kendimizi anlatacağız ve kucaklaşacağız. Bir program oluşturduk çalışma düzenimiz belli. İyi bir ekibe sahibiz. Amacımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehri Rize’ye hizmet etmek. İlimizin çok sorunları var. Konut sorunu hat safhada. Bunları çıkıp konuşacağız çözüm noktasında öneriler sunacağız. 

Çillioğlu, üretmeyen ürettiğini yurt dışına ürün satamayan ülkelerin bağımsızlılarını kaybetmeye mahkum olduğunu ifade ederek yatırım ve üretim vurgusu yaptı.