“TİCARET ODASI SEÇİMLERİNDE GELECEK DÖNEM ADAY OLMAYACAĞIM “

Rize Devlet hastanesi, Vali konağı, Çayeli belediye ve hükümet konağı, Pazar Hükümet konağı, öğretmen evi ve iktisadi idari bilimler fakültesi gibi bir çok projeye imzasını atan başarılı mimar Firuze Aykut, bu dönem beni destekleyip meclise taşıyan herkese bir kere daha destekleri için teşekkürü borç bilirim diyerek açıklamasına başladı.

Muhalefetten girdiği RTSO meclisinde aynı zamanda AR-GE komisyon başkanlığı da yapan Firuze Aykut, kalıplaşmış yargıları kırmanın demiri kırmaktan zor olduğunu anladığım, kadın olarak mesleğinde nerede olursan ol, yaşın kemale ermiş olsa da ağzınla kuşta tutsan bu toplumda kadın olmak zor. Ama elimi taşın altına koyarak hem cinslerimin önünü açmak için Don Kişot’luk yaptığım bir dönemde umarım birazda olsa başarı sağlamışımdır dedi.

“ RTSO’DA DAHA FAZLA KADIN ÜYE GÖRMEK İSTİYORUM”

Ticaret ve Sanayi Odası meclisinde daha fazla kadın görmek istediğini vurgulayan Aykut tek bayan üye olarak devam ettiğim ve daha çok bayanın da yer alması gerektiğini savunduğum mecliste, siyasi ve egodan uzak bir çalışma dönemi ile Rize’nin daha ileriye taşınmasında yer alacak kişilerin seçilmesini temenni ediyorum açıklamasında bulundu.