Togay Muradoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Çayda Sabah programına konuk olan Eski Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı yaklaşan Rize Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri ile ilgili sorulan soruya verdiği cevapla adeta yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

2009 yılında katıldığı bir televizyon programında önceki seçimlerde Halil Bakırcı’nın müdahil olduğunu iddia eden ve hatta iddiasını daha da ileri taşıyarak “Başkanımızın Rize'de müdahale etmediği bir yer yok. ... Rize'nin padişahı. Padişahlık devri kalktı yahu. Padişahlık bitti. Padişahlık yok. Kimse öyle bir şey kabul etmiyor.” Diyen Rize Ticaret Odası Meclis Başkanı Ömer Oflu için böyle adamların Rize Ticaret ve Sanayi Odasında işi yok diyen Eski Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı yaklaşan seçim öncesi yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Ömer Bey seçildiğinde Ömer beyin yanında olmuştum hata etmişim, bundan dolayı özür diliyorum, ondan sonra da hiçbir seçime müdahil olmadım diyen Bakırcı; “Şimdi de hiç kimseden yana değiliz. Ama Ömer beyin şahsı itibariyle bizim şirketimizin oy kullandığı bir listede varsa oy kullandırtmam ona. Ömer Bey gibi bir adamın Rize Ticaret odasında bu kadar etkili olması doğru bir şey değil, ben o zaman hata ettim.” Dedi.