Rize Ticaret ve Sanayi Odası Şubat Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu Başkanlığında Meclis Üyelerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu dilek ve temenniler bölümünde söz alarak oda faaliyetleri hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. İyidere İlçesinde yapılması planlanan Doğu Karadeniz Endüstriyel Merkezi Projesi’nin durumu hakkında bilgi veren Karamehmetoğlu projenin ihalesini alan firmanın kış şartları nedeniyle deniz üzerinden yapılacak olan bazı incelemeler için ek süre talep ettiğini, bu işlemlerin ardından sürecin devam edeceğini söyledi.

Karamehmetoğlu, havalimanı projesinin planlandığı gibi deniz dolgusuna devam edildiğini, turizm alanında yeni otel projelerinin gündemde olduğunu, 3-4 yeni projenin de yakın zamanda inşaatına başlanacağını açıkladı.

Ayder’de gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm hakkında da bilgi veren Karamehmetoğlu, Ayder ve yukarısında birkaç bölgede turizm amaçlı projelerin hayata geçirilmesi ile Rize’nin kış turizminin çok daha hareketli olması beklendiğini ifade etti.

Rize Merkez’de bazı bölgelerde kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu ifade eden Karamehmetoğlu burada bazı kamu binalarının da bu kapsama alınması gerektiğini vurguladı.