3 Nisan tarihinde yapılan Rize Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde başkanlığa aday olan Asım Çillioğlu seçim süresince destek olan herkese teşekkür etti.

Yazılı olarak bir teşekkür metni yayınlayan Çillioğlu: “3 Nisan 2018 Salı günü Rize Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri yapıldı. Seçim sonuçlarının Rize’mize ve milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

***

Başkan adayı olarak katıldığım 3 NİSAN 2018 seçimlerde bize destek veren ve iyi dilekleri ile yanımızda bulunan tüm Rize iş dünyasına ve paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

***

Yapılan seçim sonucuna göre Meclis Üyeliklerine, Meslek Komitelerine ve diğer tüm organlara seçilen arkadaşları kutluyor ve başarılar diliyorum.

***

Bu Seçim Sonucu ile yönetim şekline yansıması Adaletli Değildir:

Seçim sürecinde, Odanın tüm imkânlarını kullanan Mavi gurubun tüm “adaletsizliklerine rağmen” seçimi çok az bir oyla kazanamamış olduk.

Seçim sürecinde “yalan ve iftira” üretenleri bundan sonraki dönemlerde olmaması için buradan kınıyorum.

***

Ticaret Odası seçimi sonuçlarına göre;2500 üyesi bulunan Odamız üyelerinden 1722’si oy kullanılmış ve bu oyların; 817’si Turuncu biz, 850’si Mavi karşı gurubu ve 55’i de Beyaz ile iki gurupta bağımsız adayları desteklemiştir.

***

Burada şunu belirtmek istiyorum; Turuncu, Beyaz listeler ile yarışan gurup 817+55=872 Oy, başkanlığı kazanan Mavi gurubun oyu ise 850’dir.

Yani 872 oy ile en yüksek oyu alan (turuncu ve beyaz) gurup oda ve meclis yönetiminde hiçbir görev alamamış, 850 oyu alan (mavi) gurup Oda yönetimin şeklini iki komisyon harici tüm organlarla ele almıştır.

850 oya karşın 872 oy hiçbir şekilde temsil edilmemiş olması seçim sisteminin ne kadar çarpık olduğunu göstermiştir.

Bu seçim sonucu adaletli değildir. Çünkü çok oy alan yönetimde paydaş olması gerekirken, az oy alan gurup tüm organlarıyla birlikte yönetim şeklini ele almıştır.

Ticaret Odasında “Milli İrade” seçim sonuçlarına adil bir şekle göre oluşmamıştır.

***

Oda’da 21 Gurup İçin Seçim Yapıldı:

Tüm Oda üyelerine Turuncu verdikleri destek için teşekkür ediyorum.

Başkan Adayı olarak iştial konum gereği yarıştığım 16.Gurup’da, tarafıma 90 üyenin destek vermesi ve rakiplerimle 42 oy farkı olması beni ayrıca onurlandırmıştır. 16. Guruptaki bu oy sayısı (90) toplamda 21 gurup içinde bir adaya çıkan en yüksek oy sayısıdır.

Meslek gurubumda beni bu şekilde onurlandıran 16. Gruptaki tüm arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.

***

Sonuç:

Tüm adaletsizliklerin, baskıların, yalan ve iftiraların yaşandığı bir seçim süreci geride kalmıştır.

Biz bu yaşadıklarımızı bir kenara bırakıp, Rize’mizin geleceğine yönelik hazırladığımız projeleri hayata geçirmek için elbirliği ile çalışmak arzusunda olduğumuzu bildirmek istiyoruz.

***

Rize’mizin daha çok kalkınması daha çok üretmesi ve bu üretimden ülkemizin daha çok kazanması için Rize’mizle birlikte çalışmamıza bir nefer gibi devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

***

Her şey Türkiye’miz için…

Her şey Rize’miz için…

Her şey bu güzel Türk Milleti için…

Saygılarımızla....

Tüm Gurup Arkadaşlarım Adına

2018 RTSO 16. Grup Meclis Üyesi

Asim ÇİLLİOĞLU”