3 Ekim’de yapılacak olan fakat Bakanlar Kurulu kararıyla 2018 Nisan ayına ertelenen Rize Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde başkan adayı olan RİPORT Yönetim Kurulu Başkanı Asım Çillioğlu seçim tarihinin değiştirilmesi ve yaptığı çalışmalar hakkında açıklama yaptı.

Çillioğlu RTSO da değişim yapmak için yeni bir ekiple yola çıktıklarını ve yaptıkları çalışmalarla toplumun her kesiminden ilgi gördüklerini belirtti. Değişim gurubu adını verdikleri ekiple yaptıkları çalışmaların iyi geçtiğini belirten Asım Çillioğlu: “2017 yılı Rize Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için yeni bir Ekip ile yola çıktık. Başkan adayı olarak bu asıl milletimize hizmet için yeni bir çalışma programı başlattık. Ancak Oda yönetiminde olmayı meslek haline getirmiş olan üyelerin tüm baskı ve eylemlerine rağmen seçim yarışından çekilen 3. rakip bir arkadaşımızın aksine bizim değişim grup adını verdiğimiz ekip seçim süresi son haftasına kadar etik yarışma kuralları içerisinde çalışmalarımızı eksiksiz tamamladık.”

ERTELENME NEDENİ METAL YORGUNLUĞU
Bakanlar Kurulu erteleme nedenini tam olarak açıklamasa da ülkemizin metal yorgunluklardan kurtulması için bu seçim ertelenmiştir diyen Çillioğlu: “ Anlaşılan odur ki Hükümet aldığı bir karar ile seçimi 6 ay öteye 2018 Nisan ayına erteledi. Bazı gelişmeler üzere erteleme nedenini Bakanlar Kurulu tam açıklanmasa da ertelenen baskın seçim kararını alan oda yönetimleri seçim kaybetme endişesi taşıdıklarından bu odalar 2017 seçim tarihi verilen 60 günlük sürenin ilk ikinci iş gününde bir baskın seçim yapmak istemişlerdir. Seçim yapılabilmesi için 10. İle 11. ay süresi olmasına rağmen 03.10.2017 Salı günü baskın seçim yapma kararı üzerine Bakanlar Kurulu Ülkemizin metal yorgunluklardan kurtulması için bu baskın seçim iptal edilmiştir.”

İYİ HAZIRLANMIŞTIK DAHA DA İYİ HAZIRLANACAĞIZ

Kurdukları değişim gurubuyla seçime çok iyi hazırlandıkları ama ertelenen seçime çok daha iyi hazırlanacaklarını belirten Asım Çillioğlu, “Seçimin ertelenmesi bizi etkilemez. Esnafımızın sorunlarını dinleyen ve çözüm üreten bir ekip oluşturmuş olmamız nedeni ile tüm tüccar ve sanayicilerimizle kucaklaşmaya daha önceden başladığımız için ertelenen seçime ekip olarak hazırdık, gelecek seçime çok daha hazır olacağız. Kalkınma için değişim şart. Seçimdir her şey mubahtır bize göre değildir. Bize destek olan tüm paydaşlarımıza ve destek verenlere teşekkür ediyorum.”

HABER: ARZU ERBAŞ