3 Ekim’de yapılacak olan Rize Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için bir yandan adaylar kıyasıya yarışırken diğer yandan da kamuoyunun görüşlerini merakla beklediği kişiler de görüşlerini açıklamaya devam ediyor.

Bu anlamda görüşü en çok merak edilen AK Parti adına açıklama Rize’deki en yetkili kişi olan İl Başkanı Muhammet Avcı’dan geldi.

TİCARET ODASI SEÇİMLERİ EN ZOR SEÇİMDİR

Togay Muradoğlu’nun Çayda Sabah programına konuk olan AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı yaşanan süreçle ilgili değerlendirmeler yaptı. Ticaret Odası seçimlerinin Rize’nin en zor seçimi olduğunu söyleyen Avcı: “Esnafların şehrin siyasi, idari ve sosyolojik kanaatlerinin oluşmasında çok önemli rolleri vardır. Ticaret odası seçimleri o nedenle bu şehrin yaşadığı en zor seçimdir diyebiliriz.”

SEÇİME HER TÜRLÜ MÜDAHALEYE KARŞIYIZ, HİÇ BİR TARAFTA DEĞİLİZ

Parti olarak %70 oy aldığımız bir yerde bir adayı desteklememiz, taraf olmamız kendi seçmemizi bölmemiz demektir diyen Başkan Avcı: “bu esnafın seçimidir, bu siyasetin seçimi değildir. Esnafın yaptığı seçime müdahalesi çok doğru değil. Eğer listeler yarışıyorsa biz asla bu olaya hiçbir tarafta olmayız. Hiçbir süreçte kayıt dışı bir müdahaleyi, bir siyasi müdahaleyi veya bir bürokratik müdahaleyi kesinlikle kabul edeceğimiz bir durum değil. Biz parti olarak sürecin başından itibaren bu seçimin hiçbir tarafında değiliz.