Rize Valisi Erdoğan Bektaş, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında İstanbul Saraçhane’de ki Büyükşehir Belediyesi önünde, darbecilerin açtığı ateş sonucu şehit düşen Şuayip Seferoğlu’nun kabrini ziyaret etti.

Kuran-i Kerim tilaveti ile başlayan ziyaret esnasında Vali Bektaş’a Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr.Reşat Kasap, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Vali Yardımcıları Emre Nebioğlu, Abdullah Şen ve İhsan Selim Baydaş, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş da eşlik etti.

Kuran-i Kerim tilavetinin akabinde İl Müftüsü İsmail Yalçın tarafından yaptırılan duaların ardından Şehit Seferoğlu’nun yakınları ile bir araya gelen Vali Bektaş; “Aziz Milletimiz 15 Temmuz gecesi özgürlüğüne ve bekasına bir kez daha sahip çıkmıştır. Bu mille o gece yaşananları ve o gecenin kahramanlarını asla unutmayacak. Bu kahramanlardan bir tanesi de şehidimiz Şuayip Seferoğlu’dur. Sizler bize onun emanetlerisiniz. Devletimizin imkanları ölçüsünde sizlere her türlü desteği vermek bizlerin görevidir. Asla kendinizi yalnız hissetmeyiniz” dedi ve tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize de minnettarlığını dile getirdi.