Rize Valisi Erdoğan Bektaş, 2015 yılından bu yana kutlanmakta olan 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle, Rize Valiliğince organize edilen kutlama programı kapsamında, Rize Merkez İlçede görev yapan köy-mahalle muhtarları ve ilçelerden gelen muhtar temsilcileri ile bir araya geldi.

Programın ilk bölümünde; Rize Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mustafa Erbaş ile Rize Merkez Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Kaya, Atatürk Anıtına çelenk sundular. Çelenk sunma töreninin ardından Rize Valisi Erdoğan Bektaş, muhtar temsilcilerini Makamında ağırladı.

Valilik Makamındaki ziyaretin ardından Vali Erdoğan Bektaş, tarafından muhtarlar onuruna bir yemek verildi.

Yemekte, Rize Merkez Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kaya ile Rize Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erbaş, birer konuşma yaptı.

Muhtar temsilcilerinden sonra konuşma yapan Vali Bektaş, köy tüzel kişiliği ve mahalle yönetiminin başında bulunan ve seçimle iş başına gelen muhtarlığın tarihçesinin Osmanlı’ya dayandığını belirterek; “Muhtarlar, seçimle iş başına gelen ilk kademe idarecilerimiz. Köy ve mahallelerimizde, halkımızla sürekli iç içe olan, onların sorunlarını ve ihtiyaçlarını en iyi bilen muhtarlarımız. Bu yönüyle, muhtarlarımız saygıyı hak ediyor. Devletimizde bu doğrultuda 19 Ekim gününü muhtarlar günü olarak ilan etti ve sosyal haklar konusunda da birçok iyileştirme yaptı” dedi.

Vatandaşların muhtar ve idarecilerden beklentilerinin eskiye oranla çok daha yüksek olduğunu belirten Vali Bektaş, “Rize’nin coğrafi şartlarını göz önüne getirdiğimizde, bu zor coğrafyada görev yapmanın zorluklarını hep birlikte yaşıyoruz. Artık vatandaşlarımızın devletten beklentileri, daha da yükseldi. Bu zor coğrafyada vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisindeyiz. Bunu muhtarlarımızla birlikte başarıyoruz” dedi ve tüm muhtarların 19 Ekim muhtarlar gününü kutlayarak görevlerinde başarılar diledi.

Programın son bölümünde, Çamlıhemşin İlçesi Ortaklar Köyünde 46 yıl süreyle muhtarlık görevini yürüten Rasim Mafratoğlu’na, Rize Valisi Erdoğan Bektaş tarafından bir plaket takdim edildi.