İş-Kur Rize İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Kariyer Günleri ve Girişimci Eğitim Sertifika Törenlerinin altıncısı Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlendi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda bu yıl altıncısı düzenlenen kariyer günü etkinliğine Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, İŞKUR Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanı Fahrettin Kaya’nın yanı sıra birçok daire müdürü ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz, programın açılışında yaptığı konuşmada İş-Kur Rize İl Müdürlüğü tarafından, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.



İş-Kur Rize İl Müdürü Kiraz’ın ardından sırasıyla genç girişimciler adına Asena Durmuş, toplum yararına çalışma programı katılımcıları adına Sunay Kurtoğlu ve Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu birer konuşma yaparak, proje hakkında değerlendirmelerde bulundular. 

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, programda yaptığı konuşmada; “Toplum her geçen gün gelişiyor. Bütün iş kolları, artık kariyer ve iş bölümü gerektiriyor. Bu süreçte nitelikli eleman yetiştirmeye ihtiyacımız var. Son dönemlerde iş-kur il müdürlükleri ile ticaret ve sanayi odalarımızın bu yönde projeler üretmesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’mızın da bu çalışmaları destek vermesiyle olumlu sonuçlar almaya başladık. İşte bunlardan birini de bugün bu salonda gerçekleştiriyoruz” dedi.



 Nitelikli iş gücünün önemine değinen Vali Bektaş, “Rize’de turizm denen bir olgu var. Bizler bu olgunun içini doldurmalıyız. Turist gittiği yerde rahat etmek ister. Kendisine sunulan hizmetten memnun kalmak ister. Biz bu hizmeti turiste sunmalıyız ki geri döndüğünde bizi tavsiye etsin ve bizi tanıtsın. Turizm için sadece tesisleşmek yetmez. Bu olgunun içini tam anlamıyla doldurmak için nitelikli eleman yetiştirmemiz lazım. Bu durum sadece turizm sektörü için geçerli değil. Sanayiden tarıma bütün iş kollarında buna ihtiyacımız var” şeklinde konuştu ve genç girişimcilere başarılar diledi.

Programın son bölümünde projeye kaktı sağlayan işletme temsilcilerine Rize Valisi Erdoğan Bektaş tarafından birer teşekkür plaketi verildi ve sertifika almaya hak kazanan 48 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.