Rize Valisi Erdoğan Bektaş, bir dizi incelemelerde bulunmak ve Kalkandere Kodlama ve Robotik Uygulama Atölyesi’nin açılışını yapmak üzere Kalkandere ilçesini ziyaret etti.



Ziyaretinin ilk bölümünde Kalkandere Kaymakamı Eyüp Kaykaç’ı Makamında ziyaret eden  Vali Bektaş, ilçede devam etmekte olan ve planlanan projeler hakkında Kaymakam Kaykaç’tan bilgiler aldı. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası içerisinde oluşturulan Kodlama ve Robotik Uygulama Atölyesi’nin açılışını açılışı gerçekleştirildi.



Kalkandere Kodlama ve Robotik Uygulama Atölyesi’nin açılışında bir konuşma yapan Vali Bektaş, hızla gelişen dünyada, daha düne kadar adını bilmediğimiz birçok kavramın hayatımıza girdiğini ifade ederek; “Kodlamada bunlardan biri. Çağımız bilgisayar ve internet çağı, üretilen her teknolojik ürün bir kod yazılımı ile çalışıyor. Bu yeni dönemde söz sahibi olmak istiyorsak bununla yüzleşmeliyiz. Ya başkalarının yaptığı programları kullanacağız, ya da bize ait milli programlar yazacağız” dedi.



Kodlama atölyelerinin kamu kaynakları kullanılmadan, tamamen yerel imkanlarla oluşturulduğuna vurgu yapan Vali Bektaş, “Bu atölyelerin açılmasında emeği geçen başta hocalarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Kodlama eğitimi henüz Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında yer alınmasa da biz il genelinde oluşturacağımız bu atölyelerde, bilişim dersini vesile ederek 5 ve 6 sınıfa giden bütün öğrencilerimize kodlama eğitimini vermeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.



Okuldan arta kalan zamanlarını internet kafelerde geçiren öğrencilerin “Kodlama Projesi” sayesinde artık internet kafelere gitmez olduklarını belirten Vali Bektaş, “Rize’den önce görev yaptığım Manisa’da bunun çok güzel örneklerine şahit olduk. Çok yönlü olarak hazırladığımız bu proje sayesinde Rize’de de bunu başaracağımızdan hiçbir kuşkum yok. Bu vesile ile buralarda öğrencilerimize eğitim veren başta hocalarımıza ve bu atölyelerin açılmasında katkısı olan herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.