2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Özel Sporcular yıldızlar-gençler yüzme Türkiye Şampiyonasında Rize’yi temsil eden Yusuf Usta, dört dalda madalya kazandı.

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri kapsamında 18-19 Nisan tarihleri arasında Aksaray’da düzenlenen Özel Sporcular yıldızlar-gençler yüzme Türkiye Şampiyonasında Rize’yi temsil eden Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü 10. Sınıf öğrencisi Yusuf Usta, dört dalda madalya kazandı.

26 il’den 18 bayan 57 erkek olmak üzere toplam 85 özel sporcunun madalya için kulaç attığı şampiyonada; 50 ve 200 metre serbestte birincilik, 100 metre serbest ve 50 metre sırt üstü dallarında ikincilik alan Yusuf Usta, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Kalender, Okul Müdürü Hikmet Uçar ve Beden Eğitimi Öğretmeni Aykut Benen eşliğinde Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı Makamında ziyaret etti.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yusuf’un başarısı, bu çocuklarımıza gerekli imkan ve eğitimin verilmesi durumunda neleri başarabileceklerinin bir örneğidir. Otizmin bugün için bilinen başlıca tedavisi özel eğitimdir. Özel Eğitim Uygulama Merkezlerimiz, özel çocuklarımızın topluma kazandırılmasında ve onların eğitimlerini en iyi şekilde almaları için gücümüze güç katmaktadır. Son zamanlarda engelli vatandaşlarımızın ailelerinin yükünü hafifletmek adına Devletimiz ciddi yasal düzenlemeler hayata geçirildi. Bizlerde yerelde elimizden gelen katkıyı bu çocuklarımıza ve ailelerine vermeye devam ediyoruz” dedi ve Yusuf’a hem okul yaşantısında hem de spor yaşantısında başarılar diledi.