Rize Valisi Erdoğan Bektaş, 27-29 Eylül 2017 tarihleri arasında meydana gelen afet sonucu Çayeli İlçesinde zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunarak afet sonrası yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden ve vatandaşlardan bilgiler aldı.

İncelemeleri esnasında Vali Bektaş’a, Çayeli Kaymakamı Oğuz Şenlik, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şakir Kurk, Çayeli İlçesi İl Genel Meclisi üyeleri ve diğer yetkililer eşlik etti.

Gürpınar Köyünde yıkılan evin enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Songül Tolon’un yakınlarını da ziyaret eden Vali Bektaş, “27-29 Eylül tarihleri arasında yağan aşırı yağmurlardan, İlimizde en çok etkilenen bölgelerden biride bu bölge. Maalesef Songül Tolon isimli vatandaşımız yıkılan evinin enkazı altında kalarak hayatını kaybetti. Merhum kardeşimize bir kez daha Allah’tan Rahmet ve geride kalan yakınlarına da sabır diliyorum” dedi.

Afet esnasında bölgede metre kareye yaklaşık 200-250 kg yağmur düştüğünü belirten Vali Bektaş, “Bugün ufacık olarak gözüken bir su, afet esnasında çağlayan olarak karşımıza çıkıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarınca, daha önceden bölgede yapılan alt yapı çalışmaları olmasaydı, afetin boyutları çok daha farklı olurdu ve şuan daha farklı şeylerden bahsediyor olurduk. Gerek AFAD Müdürlüğünce gerekse İl Özel İdaresi ve diğer kurumlarca afetin etkilerini ortadan kaldırmak için yoğun bir çalışma yürütüyoruz” şeklinde konuştu.