Merkez İstiklal ve Atatürk İlk/Ortaokulu öğrencileri ve aileleri düzenlenen etkinlikte bir araya geldiler. Etkinliğe Vali Ersin Yazıcı ve Eşleri Hanife Yazıcı, Vali Yardımcıları Turan Yılmaz, Mehmet Kurt, Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Esra Alemdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mehmet İsmailoğlu, Atatürk İlk/Ortaokulu Müdürü Mehmet Hut, İstiklal İlk/Ortaokulu Müdürü Mehmet Yazıcı, Atatürk İlk/Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Nakiye Cerrah, İstiklal İlk/Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Nezahat Çap, öğrenciler ve aileleri katıldı.



GÖZLERİNDEKİ VE YÜZLERİNDEKİ MEMNUNİYET HER ŞEYE DEĞER
Organizasyonda çocuklarla tek tek ilgilenen, ailelerle uzun uzun sohbet eden Vali Yazıcı, "Biliyoruz ki her şey çocuklarımız için ve elbette velilerimiz için. Buraya gelip mutlu olan insanların gözlerindeki ve yüzlerindeki memnuniyet her şeye değer " diye konuştu.



ANNE BABALARA DÜŞEN GÖREV…
Vali Yazıcı, eğitimin önemini vurgulayarak, ebeveynler olarak anne babalara düşen görevin çocuklarının çalışmalarını aksatmamak ve morallerini yüksek tutarak onları her zaman destekleyici olmaları gerektiğini söyledi.



AİLELERİN KORUNMASI KONUSUNDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK
Bu organizasyonun çok anlamlı olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, aileler ile birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Aile haftasında amaç, toplumun tüm kesimlerinin aile konusunda bilinçlenmesi, ailelerin güçlenmesi ve korunması konusunda farkındalık oluşturmaktır." dedi.



BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ
Aileye önem verilmesi gerektiğini ve aile kavramının yaşatılırsa toplumun güçlü olacağını belirten Vali Yazıcı, "Bu buluşmaların anlamı aslında hepimizin büyük bir aile olduğumuzu gösteriyor. Bu büyük ailenin bir araya gelip toplum olarak sorumluluklarımızı yerine getirme konusunda birlikteliğimizi ortaya koymaktır. Aile, toplumun temel taşıdır. İyi yetişmiş bireyler iyi kurulmuş ailelerden yetişir. Aile var oldukça, sağlıklı nesiller var olacaktır. Aile, bireyin huzuru ve mutluluğudur, toplumun birliği ve beraberliğidir, kültürün, tarihin sürekliliğidir. "şeklinde konuştu.



ANNELER VE ÇOCUKLAR PİKNİKTE
Keyifli zaman geçiren çocuklar, piknik organizasyonu için Vali Yazıcı'ya teşekkür ederek, kendilerine yapılan bu anlamlı jestin tadını doyasıya çıkardı.